FOLLOW US: facebook twitter

Μπάχαλο με την Γ΄ Εθνική!

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
«Δεν υπάρχει αίτημα για επανέναρξη» ανέφερε το μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Α. Εξαδάκτυλος-Τον διαψεύδει η Γ.Γ.Α.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Eπιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, παραβρέθηκε ζωντανά στην εκπομπή της Web TV της ιστοσελίδας «panionianea» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το «τι μέλλει γενέσθαι». Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν έχει φτάσει έως τώρα στην Επιτροπή αίτημα επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής, κάτι που διαψεύδει η Γ.Γ.Α.!

«Ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που σχετίζεται πολύ με τη μετάδοση του ιού, θα περιμένουμε να έχουμε μια σχετικά καλή εμβολιαστική κάλυψη, να πάμε και προς το καλοκαίρι που θα μας βοηθά και ο καιρός για να δούμε μια ομαλοποίηση στα πράγματα. Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Σερβία σε αγώνα που είδαμε με κόσμο έφερε το δεύτερο κύμα στην χώρα. Με πολύ μεγάλη δυσκολία το λέμε, αλλά θα πρέπει ο μαζικός αθλητισμός να περιμένει», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος για τον αθλητισμό γενικά.

Σχετικά με την Γ΄ Εθνική, είπε: «Για την Γ΄ Εθνική δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει. Δεν έχει συζητηθεί. Η Γενική Γραμματία Αθλητισμού δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για τη Γ΄ Εθνική. Επίσης δεν γνωρίζω αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα εφαρμόζονται στην Α΄ και στην Β΄ Εθνική γιατί έχει ένα σχετικό κόστος. Αν θα μπορούσε να γίνει δεν θα υπήρχε κάποιου είδους αντίρρηση».

Τέλος, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα, πρόσθεσε το εξής: «Η συζήτηση αυτή πριν από τα μέσα της άνοιξης δεν θα έχει απόδοση, δεν θα έχει χαρμόσυνα νέα για εσάς δηλαδή».

Διάψευση από την Γ.Γ.Α.

Η Γ.Γ.Α., πάντως, διέψευσε χθες τον κ. Εξαδάκτυλο, υποστηρίζοντας πως έχει αποστείλει επίσημο έγγραφο από τις 13 Ιανουαρίου για την επανέναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων), με την απαραίτητη δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19. Όπως επίσης τονίστηκε στην ενημέρωση της Γ.Γ.Α. «το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και την Τετάρτη. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος