FOLLOW US: facebook twitter

«Μπαλώνουν» τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Πύργου με αγροτικούς ιατρούς

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Εντολή μηνιαίας μετακίνησης παρά τις διαβεβαιώσεις Καρβέλη

Εντολή, μηνιαίας μετακίνησης σε οχτώ (8) αγροτικούς ιατρούς των Κέντρων Υγείας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου, δόθηκε εγγράφως χθες από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, παρά το γεγονός ότι πριν ένα μήνα, είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει! Εκτιμάται μάλιστα, ότι σύντομα, θα «φτάσει» και η σχετική εντολή για τη μηνιαία μετακίνηση και των τεσσάρων (4) Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας, όπως όριζε αρχικά η απόφαση Καρβέλη, η οποία και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των Κέντρων Υγείας.

Από τότε μέχρι σήμερα, είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ Γιάννη Καρβελη ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τους γιατρούς ότι θα επανεξετάσει την απόφαση του, όσο και με το Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο, ο οποίος και είχε αποδεχτεί την «αντιπρόταση» των γιατρών των Κέντρων Υγείας για στήριξη των εφημεριών του Νοσοκομείου Πύργου ακόμα και με μεγαλύτερο αριθμό Γενικών και Αγροτικών Ιατρών, για λιγότερες όμως μέρες αρκεί να μην ισχύσουν οι μηνιαίες μετακινήσεις.

Η νέα αυτή εντολή που κοινοποιήθηκε χθες και αφορά τη μηνιαία μετακίνηση 8 συνολικά αγροτικών ιατρών (δυο από το ΚΥ Γαστούνης, 2 από το ΚΥ Ανδρίτσαινας, 2 από το Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, 1 από το Κ.Υ. Ζαχάρως και 1 από το Κ.Υ. Κρεστένων), όπως εκτιμούν οι γιατροί θα προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και θα θέσει σε κίνδυνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που παρέχεται ενώ δε θα προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στην υποστελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου καθώς πρόκειται για ιατρούς υπαίθρου που δεν έχουν ακόμα την απαραίτητη ειδίκευση και εμπειρία…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος