FOLLOW US: facebook twitter

Συντονιστής ΕΟΔΥ Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Χ. Μπακόπουλος: Covid-19: «Η Ηλεία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση»

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:
-Μόλις 27 θετικά κρούσματα σε σύνολο 5.200 rapid test το τελευταίο τρίμηνο του 2020

“Η Ηλεία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην τήρηση των κανόνων πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό”, δήλωσε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ ο Συντονιστής του ΕΟΔΥ για τη Δυτική Ελλάδα Χαράλαμπος Μπακόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την διατήρηση των χαμηλών ποσοστών στα κρούσματα που εμφανίζει. Όπως είπε, η Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, τονίζοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σύνολο 5.200 rapid test covid-19 καταγράφηκαν μόλις 27 θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο διενεργήθηκαν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας των κλιμακίων του ΕΟΔΥ 1.167 δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) εκ των οποίων 8 ήταν θετικά ενώ τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 1.078 τεστ από τα οποία τα 11 ήταν θετικά. Τον Δεκέμβριο ωστόσο οι έλεγχοι σχεδόν τριπλασιάστηκαν καθώς έγιναν σε όλο το Νομό 2.955 τεστ και βρέθηκαν 8 δείγματα θετικά.

“Τα πάτε πάρα πολύ καλά και όπως φαίνεται οι Ηλείοι τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης και τους κανόνες υγιεινής. Δεν τα αγνοούν, δεν χαλαρώνουν για αυτό και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα τα οποία πραγματικά είναι αποτελέσματα που πρέπει να μιμηθούν και οι υπόλοιποι Νομοί της χώρας. Μόλις 27 θετικά δείγματα σε τρεις μήνες είναι ελάχιστα. Αξίζει σε όλους ένα μπράβο!” τόνισε ο κ. Μπακόπουλος και πρόσθεσε ότι δε θα πρέπει να υπάρξει καθησυχασμός από κανέναν και οι Ηλείοι θα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό προσοχής και τήρησης όλων των μέτρων και με την έναρξη και των εμβολιασμών θα έρθει η ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα. “Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στην Ηλεία με τους ίδιους ρυθμούς, ελέγχουμε το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής και τη διασπορά του ιού και αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά και θα συνεχίσουμε έτσι αρκεί και οι πολίτες να συνεχίσουν να προσέχουν”.

Όσον αφορά τα rapid test που έγιναν και στους εκπαιδευτικούς της Ηλείας πριν την έναρξη των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Μπακόπουλος τόνισε πως ο αριθμός αυτών ήταν αποθαρρυντικός καθώς η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μικρή. Όπως σχολίασε ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα να ελεγχθούν ξανά και ξανά μετά από σχετική αίτηση τους και ίσως να μην υπήρξε μεγάλη συμμετοχή την περασμένη Παρασκευή φοβούμενοι ίσως υποτιθέμενο συνωστισμό. “Έχουν περιθώριο όμως να ελεγχθούν όποτε το επιθυμούν” κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος