FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνουν στη «μάχη» των Πανελλαδικών 978 Ηλείοι των ΓΕΛ

Ημερομηνία: 07-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
«Ποδαρικό» χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες χθες για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Στη «μάχη» των πανελλαδικών μπαίνουν σήμερα 978 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Ηλείας που θα εξεταστούν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, μάθημα με το οποίο έκαναν πρεμιέρα χθες και οι  υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Το θέματα που έπεσαν ήταν ένα κείμενο του Αλμπέρ Καμύ, βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας για την Τέχνη και τον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη και ένα ποίημα της Ιταλίδας ποιήτριας Αλντα Μερίνι. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τα θέματα ήταν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και ανταποκρίνονταν στις δυνατότητες των μαθητών που ήταν εξοικειωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στην κατανόηση, την παραγωγή κειμένων και την καλή γνώση θεωρίας.

Η φιλολογική ομάδα του Φροντιστηρίου «ΑΝΑΛΥΣΗ» (Φανή Αθανασακοπούλου, Διονύσιος Ζάγκλης, Ουρανία Κιούλου, Κων/να Λαγκαδινού) σχολίασαν: «Και στα δυο μαθήματα, οι μαθητές κλήθηκαν να μιλήσουν για την Τέχνη. Να τη συνδέσουν αφενός με την εκπαιδευτική δραστηριότητα και αφετέρου με τον άνθρωπο και την καθημερινή ζωή. Ως Εκπαιδευτικοί και ως άνθρωποι που θεωρούν την τέχνη ουσιαστικότερο κομμάτι της ζωής από την τεχνολογία, ενθουσιαστήκαμε με τα θέματα. Αλλά δεν διαγωνιζόμαστε εμείς. Ίσως για τα σύγχρονα παιδιά της τεχνολογίας τα ζητούμενα, κυρίως στη Λογοτεχνία, να είναι δύσκολα γιατί λείπουν τόσο οι λογοτεχνικές εμπειρίες όσο και οι καθημερινές προσλαμβάνουσες».

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, το Σάββατο θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) ενώ των Γενικών Λυκείων μετά την σημερινή πρεμιέρα, θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στα εξεταστικά κέντρα για να εξεταστούν στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα

Η διαδικασία χθες, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα. Από τους 239 υποψήφιους των ΕΠΑΛ προσήλθαν 181 με τη συμμετοχή να αγγίζει το 75,73% και να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. «Τα θέματα δόθηκαν εγκαίρως με ώρα έναρξης στις 9. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποστηρικτικές δομές και το ανθρώπινο δυναμικό ήταν έτοιμα και είναι έτοιμα για την έναρξη (σήμερα) των εξετάσεων των υποψηφίων ΓΕΛ» τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην επίπονη αλλά ουσιαστική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, ευχήθηκε στους μαθητές που οδηγούνται όπως είπε στην κορύφωση της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους «να προσέλθουν χωρίς περιττό άγχος, χωρίς εκνευρισμό και ανησυχία αλλά με καθαρό μυαλό, ηρεμία και σύνεση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αποτύπωση των γνώσεων τους στα τετράδια των εξετάσεων» ενώ αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς επισήμανε ότι «η εμπειρία, η υπευθυνότητα και η ευαισθησία που τους χαρακτηρίζουν αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την άριστη διεξαγωγή και των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στο νομό μας. Σας διαβεβαιώνω τόσο το ανθρώπινο δυναμικό της διεύθυνσης όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων με στόχο την άρτια ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής».

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα Πανεπιστήμια με τις θέσεις συγκριτικά με πέρυσι να είναι αυξημένες κατά 3.643.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος