FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Ένα σχολείο Τέχνης και Πολιτισμού, τόσο κοντά μας!

Ημερομηνία: 13-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές που τελείωσαν το Δημοτικό και οι γονείς τους

Ένα ξεχωριστό σχολείο, που παράγει Τέχνη και Πολιτισμό, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού ενημερώνει για την λειτουργία του, γονείς και μαθητές όλης της Ηλείας αλλά και για τον τρόπο που μπορεί ένας  μαθητής που μόλις τελείωσε το Δημοτικό να φοιτήσει στην Α’ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2021-22 σε αυτό.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού όλων των Δημοτικών Σχολείων του νομού Ηλείας ξεκίνησαν και μπορούν να υποβάλλονται ως τις 31 Μαίου 2021 και ώρα 14.00 ηλεκτρονικά στο email του σχολείου gymmvar@sch.gr ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2623042749 και στο επίσημο site του σχολείου: http://gym-mous-varth.ilei.sch.gr

Τι είναι όμως το Μουσικό Σχολείο και τι διαφορές έχει από το Γυμνάσιο;

Πρόκειται για ένα Δημόσιο Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ομάδων Προσανατολισμού και Επιλογής που προβλέπονται για τα γενικά Γυμνάσια και Λύκεια. Εκτός όμως από τα μαθήματα του γενικού Γυμνασίου και Λυκείου, διδάσκονται επιπλέον και μαθήματα Μουσικής Παιδείας και Τεχνών σε ολιγομελή τμήματα ή και σε ατομικό επίπεδο. Σε αυτά μελετώνται η Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, η Ευρωπαϊκή Μουσική (κλασική και σύγχρονη), Ιστορία της Μουσικής, Ιστορία Τέχνης, Θέατρο κ.λπ. Μελετώνται επίσης και μουσικά όργανα όπως Πιάνο, Ταμπουράς, Κιθάρα, Φλάουτο, Μπουζούκι, Κλαρίνο, Βιολί, Κρουστά κ.α.

Τι γίνεται με τους μαθητές που διαμένουν μακριά; Με ποιο τρόπο μεταφέρονται και τι συμβαίνει με τη σίτιση τους;

Το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο σε ολόκληρο το νομό Ηλείας. Έτσι, χρησιμοποιούνται ειδικές λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ και ειδικά δρομολόγια ΤΑΞΙ, αποκλειστικά για το Μουσικό Σχολείο, ώστε μαθητές από όλες οι περιοχές του νομού να μπορούν να μεταβούν σε αυτό. Επίσης, παρέχεται καθημερινά πλήρες γεύμα στους μαθητές του σχολείου. Η σίτιση και η μεταφορά παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις;

Κατά το μήνα Μάϊο, όσοι γονείς ή κηδεμόνες μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού ενδιαφέρονται για φοίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο, καταθέτουν μια ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Μουσικό Σχολείο (και όχι στα Δημοτικά). Ειδικά για την φετινή χρονιά οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα e-mails που δίνονται παρακάτω. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετέχουν σε διαδικασία επιλογής, που πραγματοποιείται στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Οι μαθητές δεν απαιτείται να έχουν ήδη μουσικές γνώσεις για να συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται 1 με 2 μέρες μετά τη διεξαγωγή τους.

e-mails για την ηλεκτρονική αποστολή των αιτήσεων:gymmvar@sch.gr

και

vartholomiomusicschool@gmail.com

Παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε και τηλεφωνικά την ηλεκτρονική αποστολή στο 26230-42749


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος