FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Ένα έργο 8 εκ. ευρώ στα σκαριά έτοιμο να ξεκινήσει

Ημερομηνία: 18-01-2022 | Συντάκτης:

Μια ανάσα πριν τις υπογραφές!

Μια ανάσα πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο και ανάδοχο του έργου, βρίσκεται η ανέγερση του νέου βιοκλιματικού κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο fb ο δήμαρχος Πηνειού Αδρέας Μαρίνος εκφράζοντας τη χαρά του για την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, καθώς σε περίπου 2,5 χρόνια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, θα μπορούν πλέον να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία φοιτώντας σε ένα σχολείο σύγχρονων προδιαγραφών, ένα αίτημα 23 χρόνων που επιτέλους έφτασε η ώρα να υλοποιηθεί. Αγώνας πολλών ανθρώπων και πολλών ετών, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πηνειού.

Θυμίζουμε ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και έτσι μπήκαν τα θεμέλια για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Το νέο βιοκλιματικό σχολικό κτίριο θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού, σε οικόπεδο 6000 τ.μ και πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Το κτίριο θα είναι υπερσύγχρονο και στο χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκληματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.

Ο δήμος Πηνειού, μετρά πλέον αντίστροφα για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος