FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικό Εργαστήριο στην Π.Ε Ηλείας στο πλαίσιο του έργου «Cross the Gap: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη»

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Το πρώτο βήμα για την οργάνωση Μουσικού Εργαστηρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Cross the Gap – Διασχίζοντας το Κενό: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη», έγινε στην πρώτη συνάντηση συνεργασίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στο Διοικητήριο του Πύργου.

Το «Cross the Gap» – στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος – είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία νέων μοντέλων παρέμβασης για την υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων στην Ελλάδα και στην Ιταλία, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την ευρύτερη πραγματοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στο Εταιρικό Σχήμα συμμετέχουν, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ο Δήμος Θέρμου, η εταιρεία «Factory Association – Trans Adriatic Company», ο δήμος Lecce και ο Δήμος του Bitonto (ως επικεφαλής εταίρος).

Στο Μουσικό Εργαστήριο – το οποίο αποτελεί μια από τις δράσεις του «Cross the Gap» – θα συμμετέχουν νέα άτομα με ή χωρίς αναπηρίες, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο, στην εισαγωγική του τοποθέτηση να σημειώνει πως «Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται τέτοια δράση και η σπουδαιότητα του εγχειρήματος έγκειται στην κοινή προσπάθεια μεταξύ των εταίρων για την ενεργό κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ, χωρίς περιορισμούς ή φραγμούς. Μέσα από την υλοποίηση τέτοιων δράσεων όπως είναι ο Μουσικό Εργαστήριο, δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των ικανοτήτων και δυνατοτήτων αυτών των ανθρώπων. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς και τα επιθυμητά αποτελέσματα, και εύχομαι, η δράση αυτή να είναι η αφετηρία για την υλοποίηση και άλλων τέτοιων, αντίστοιχων δράσεων, στο μέλλον».

https://www.pde.gov.gr/gr/media/k2/galleries/14257/14256_1.jpg

Το Μουσικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, με τη συμμετοχή 15 νέων, ηλικίας 16 έως 35 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μια σειρά από συνεδρίες, με στόχο τη σύνθεση και δημιουργία μουσικής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συνεργασίας, δόθηκαν οδηγίες και διευκρινήσεις για την οργάνωση του Εργαστηρίου, τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, η ακριβής ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση  συμμετοχής στο Μουσικό Εργαστήριο (δωρεάν), στην ιστοσελίδα του έργου  www.crossthegap.eu ή να απευθυνθούν στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε Ηλείας (Μανωλοπούλου 47, 5ος Όροφος, Πύργος – Κων.Τζαμαλούκας, Τηλ.: 2621360508 και Διον. Γιαννακουλοπούλου, Τηλ.: 2621360442). Η προθεσμία για υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι 2 Οκτωβρίου 2020.

Στη συνάντηση συνεργασίας, συμμετείχαν, από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας οι Β. Καρακίτσου (Διευθύντρια), Κ. Τζαμαλούκας (ως υπεύθυνος υλοποίησης) και συνεργάτες του έργου, ο ανάδοχος του έργου και υπεύθυνος λειτουργίας του Μουσικού Εργαστηρίου Δ. Μαρινόπουλος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γ.Φωτεινόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις» Αγ. Ρηγοπούλου και η Επιστημ. Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Σ.Σωτηροπούλου.

Το έργο «Cross the Gap – Διασχίζοντας το κενό: Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη», υλοποιείται από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων