FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική απόλαυση για όλους στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ημερομηνία: 02-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

Τα οφέλη της μουσικής και οι επιδράσεις της στην ζωή του ανθρώπου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ήδη ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του είχε χαρακτηριστικά αναφέρει «ό,τι είναι η γυμναστική για το σώμα, είναι η μουσική για την ψυχή»!

Η μουσική μας βοηθά να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, να σκεφτούμε, να ισορροπήσουμε την πίεση της καθημερινότητας, να ξεκουραστούμε, να χαρούμε και να συγκινηθούμε.

Με τη μουσική εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, ταξιδεύουμε στις αναμνήσεις μας, δημιουργούμε μοναδικές στιγμές για τους φίλους και την οικογένειά μας, μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες και συμμετέχουμε σε ομαδικές δραστηριότητες.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μουσική ως μέσο μάθησης, επικοινωνίας, κοινωνικότητας, διαχείρισης του άγχους, αποθεραπείας από προβλήματα υγείας, γνωριμίας με νέους πολιτισμούς και ανθρώπους.

Η λίστα ωφελιμότητας της μουσικής τέχνης προς την ανθρωπότητα είναι μακρά με αναρίθμητα ευεργετήματα. Αρκούμαστε στην παραπάνω σύντομη αναφορά και τονίζουμε επιπλέον την αναγκαιότητά της ιδιαιτέρως στην δύσκολη εποχή που διανύουμε με την συνεχή απειλή της πανδημίας και τις επιπτώσεις της σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.

 

Στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου η μουσική γίνεται προσιτή με το Ερασιτεχνικό Τμήμα «Μουσική για Όλους».

Το Τμήμα αυτό έχει σκοπό την γνωριμία με την μουσική και την εκμάθηση μέσω των προτεινόμενων μαθημάτων, την ποιοτική ψυχαγωγία, την δημιουργική απασχόληση καθώς και την ανάδειξη της καλλιτεχνικής κλίσης των σπουδαστών.

Η «Μουσική για Όλους» περιλαμβάνει τα μαθήματα: Κιθάρα, Πιάνο, Βιολί, Φλάουτο, Φλογέρα, Ακορντεόν, Μπουζούκι, Τραγούδι – Ορθοφωνία, Βυζαντινή Μουσική, Παραδοσιακό Βιολί-Τραγούδι-Σαντούρι-Κλαρίνο, Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς.

Το τμήμα «Μουσική για Όλους» ανήκει στα ερασιτεχνικά τμήματα του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ και προσφέρεται με μειωμένο κόστος για όλους τους ενδιαφερόμενους!

 

Η ζωή γίνεται καλύτερη με άρωμα μουσικής!

Οι εγγραφές συνεχίζονται σε όλες τις σχολές και τμήματα.

Καθημερινά 5-9 απόγευμα , τηλ.: 26210-33179.

…Γιατί Μουσική μπορούμε να μάθουμε κάθε στιγμή!

www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

 

28ης Οκτωβρίου 38, 27 131 Πύργος Τηλ./Fax: 26210-33179, email: odeonpyrgou@gmail.com, www.hcma.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος