FOLLOW US: facebook twitter

Μουσικά ταξίδια με φεγγάρι σε Ολυμπία και Επικούρειο Απόλλωνα

Ημερομηνία: 10-08-2022 | Συντάκτης:

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2022 στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας

Επιμέλεια Ελένη Παπαδοπούλου


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει για μία ακόμα φορά στις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Ηλείας την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Συγκεκριμένα στην Ηλεία θα υποδεχτούν το κοινό οι εξής χώροι και μουσεία:

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. Ώρα: 20:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός χώρος Kάστρου Χλεμούτσι: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό.  Ώρα: 20:00 έως 24:00. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην εικαστική έκθεση παιδικών δημιουργιών ‘Με τα χρώματα του Kάστρου’. [Στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg – CoHeN και του έργου ‘Στερέωση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Αίθουσας Α3 Κάστρου Χλεμούτσι Ηλείας’].

Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας: Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό στο κοινό  χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης. Ώρα: 20:00 έως 24:00.

Αίθριο Μουσείου Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας: Συναυλία με τίτλο “Τα χρώματα της Ήλιδας – Στο φως του φεγγαριού”. Ώρα: 21:30-23.00. (Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας)

Ναός Επικούριου Απόλλωνα: Μουσική παράσταση ‘Αρχαία Όργανα – Νέα Μουσική’. Ώρα Έναρξης: 21.00. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Οιχαλίας].


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος