FOLLOW US: facebook twitter

Μουντιάλ 2022: Οι Γερμανοί ακολουθούν την κατάρα των Ιταλών μετά το τέταρτο τρόπαιο

Ημερομηνία: 02-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η κοινή μοίρα Ιταλίας και Γερμανίας αμέσως μετά την κατάκτηση του τέταρτου Μουντιάλ της ιστορίας τους και οι απίστευτες συμπτώσεις.

Ο αποκλεισμός της Γερμανίας από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ έφερε μεγάλη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Εθνικής ομάδας.

Ωστόσο, υπάρχει μία σύμπτωση η οποία προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία για το μέλλον. Ποια είναι αυτή; Η κοινή πορεία με την Ιταλία μετά την κατάκτηση του τέταρτου Μουντιάλ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ιταλοί κατέκτησαν το τέταρτο Μουντιάλ τους το 2006 στη Γερμανία. Έκτοτε η πορεία τους στο θεσμό είναι απογοητευτική.

Το 2010 η Ιταλία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων τερματίζοντας μάλιστα τέταρτη σε έναν όμιλο με Παραγουάη, Σλοβακία και Νέα Ζηλανδία. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2014.

Τότε, οι Ιταλοί τερμάτισαν τρίτοι σε έναν όμιλο γεμάτο εκπλήξεις αφού έμειναν εκτός μαζί με τους Άγγλους και προκρίθηκαν η Ουρουγουάη με την Κόστα Ρίκα. Τόσο το 2018 στη Ρωσία όσο και τώρα στο Κατάρ, η Ιταλία δεν κατάφερε καν να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Πάμε τώρα και στην Γερμανία. Το 2014 κατέκτησε το τέταρτο Μουντιάλ της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το 2018 τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο με Σουηδία, Μεξικό και Νότια Κορέα, ενώ φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου πίσω από Ιαπωνία και Ισπανία.

Ακριβώς, δηλαδή, ότι είχε κάνει και η Ιταλία αμέσως μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά, οι Γερμανοί ελπίζουν να μη συνεχίσουν την ίδια πορεία και να μην καταφέρουν να προκριθούν στα επόμενα δύο Μουντιάλ.

Βέβαια, θα πει κάποιος ότι παίζουν ρόλο πολλά πράγματα για την πορεία μιας εθνικής ομάδας. Όπως οι ηλικίες των παικτών, η κατάστασή τους και πολλά άλλα. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί να μην αναφερθεί σε αυτές τις συμπτώσεις.

Πηγή: sports24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος