FOLLOW US: facebook twitter

“Ας μας ενώσει η ανάπτυξή του”: Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του Λιμένα Κατακόλου

Ημερομηνία: 06-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Σημαντικές ομιλίες στο Port Development Conference

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στο Port Development Conference που είχε ως θέμα τις «προκλήσεις, προοπτικές για την ανάπτυξη ευφυών λιμένων», που διοργανώθηκε στο πλωτό μουσείο « HellasLiberty» στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

Ζητούμενο του συνεδρίου ήταν να απαντηθεί το πως η χώρα μας θα ισχυροποιήσει την θέση της μεταξύ των κορυφαίων ναυτιλιακών κέντρων.

Πανοραμική άποψη από το πλωτό μουσείο.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορικής Ναυτιλίας ξεκίνησε τις εργασίες του συνεδρίου και περιέγραψε το νέο πλάνο λειτουργίας των λιμένων της χώρας μας.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Διανέοσις παρουσίασε μια σημαντική έρευνα για την κρουαζιέρα.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής

 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής αιτιολόγησε την σημαντική θέση στην κρουαζιέρα που κατέχει το τουριστικό λιμάνι της Ηλείας, ως πύλη της  Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην συνέχεια παρουσίασε το σύνολο των  έργων,  που όταν ολοκληρωθούν,  θα συνθέσουν μια εικόνα ενός μοντέρνου και πολλαπλών υπηρεσιών λιμανιού.

Ο Γ. Γραμματέας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης

 

Ακολούθως παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση ονοματοδοσίας  του λιμένα «Γιάννης Λάτσης», δεχόμενος τα συγχαρητήρια των παρισταμένων για την σημαντική αυτή εξέλιξη όσον αφορά το λιμάνι του Κατακόλου.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ επεσήμανε,  ολοκληρώνοντας την ομιλία του , ότι το λιμάνι πρέπει να εκσυγχρονιστεί , να βελτιώσει την υλικοτεχνική συνδεσιμότητά του με τις υπηρεσίες του, για να αποτελέσει μηχανή ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, κάτι το οποίο πρέπει να ενώσει όλους τους θεσμικούς φορείς την Ηλείας και ιδιαίτερα του Κατακόλου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου.

Το P.D.C.  παρακολούθησαν στελέχη του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας και «λιμενικής βιομηχανίας» της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και της λειτουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος