FOLLOW US: facebook twitter

Αντιβιοτικά μόνο με ηλεκτρονική συνταγή γιατρού

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Σε εφαρμογή τέθηκε χθες ο νόμος περί λήψης αντιβιοτικών με ηλεκτρονική συνταγή λίγους μήνες μετά την αναστολή του. Σε αυτήν θα αναγράφεται η συγκεκριμένη νόσος για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του φαρμάκου καθώς και η δοσολογία.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής, η χειρόγραφη συνταγή πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής και κυρίως τη νόσο για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του συγκεκριμένου.

Λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα

Η τελική εφαρμογή του νόμου έστω και καθυστερημένα λύνει το τεράστιο πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών ικανοποιώντας το αίτημα των ιατρικών συλλόγων.

«Η Ελλάδα θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην κατάχρηση και υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, με τραγική συνέπεια εκατοντάδες συνάνθρωποι μας να χάνουν ετησίως τη ζωή τους στις ΜΕΘ από ανθεκτικά μικρόβια, εξαιτίας των αντιβιοτικών που πωλούνται στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του στο παρελθόν ο ΠΙΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος