FOLLOW US: facebook twitter

Μόνιμοι διορισμοί 5.250 εκπαιδευτικών: «Τιμωρίες» για δασκάλους και καθηγητές

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μπορούν να λάβουν μέρος και πτυχιούχοι κολεγίων – ΑΕΙ εξωτερικού – Αποκλείονται για τρία χρόνια όσοι αρνήθηκαν ν΄ αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία

δυσάρεστες εκπλήξεις και «τιμωρίες», από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ξεκινά σήμερα η μεγάλη «μάχη» για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια απο τις 5.250 θέσεις για μόνιμο διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αντίθετα, ευχάριστα «νέα» υπάρχουν για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου, αφού αποφασίστηκε η κατάργηση της οργάνωσης των απολυτηρίων εξετάσεων ανά ομάδα σχολείων, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί «μίνι πανελλαδικές». Επίσης, από φέτος δεν θα αναγράφονται στα αποδεικτικά απόλυσης (και στα πιστοποιητικά σπουδών) το θρήσκευμα και η ιθαγένεια.

Όσο αφορά στους διορισμούς των εκπαιδευτικών, με διάταξη, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) κ.ά» δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τους διορισμούς θα έχουν και πτυχιούχοι πανεπιστημίων της αλλοδαπής (δηλαδή και των κολεγίων, που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού) εφόσον αναγνωριστούν από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Π.Δ 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού. Επίσης οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος