FOLLOW US: facebook twitter

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Του Χρήστου Γιάνναρου, υποψηφίου Βουλευτή Ηλείας ΚΚΕ

Για ακόμα μια φορά, με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) μια τροπολογία του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης των εργατικών – εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Η τροπολογία προέβλεπε την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.
Τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν είπαν την παραμικρή κουβέντα για μια τροπολογία που θα ανακούφιζε τους δανειολήπτες, επιβεβαιώνοντας ότι με κάθε τρόπο στηρίζουν τις τράπεζες και τα άλλα κοράκια που βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού. Άλλωστε, το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Διαβάζοντας τις τοπικές εφημερίδες τις προηγούμενες μέρες θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές του Νομού να αρθρώσουν μια λέξη και στο κοινοβούλιο απέναντι στους νόμους για τους νόμους που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν. Για ακόμα μια φορά όμως κατάπιαν την γλώσσα τους. Έχουν απύθμενο θράσος απέναντι στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που τους «καταστρέψαν τις ζωές» με τους μνημονιακούς νόμους και τώρα αρθρογραφούν ως προστάτες από τις κατασχέσεις με μόνο σκοπό να υφαρπάξουν την ψήφο του απλού κόσμου για ακόμα μια φορά.

Θα μας πουν τι είναι αυτό που τους έκοψε τη λαλιά στη τροπολογία που κατατέθηκε και αναφέρει την «αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία “λύνονται τα χέρια” των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία».

Παράλληλα υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι «η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα “κόκκινα” δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα, με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.ά. για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο λαός είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον σωτήρες και όσοι παρουσιάζονται ως τέτοιοι προσπαθούν να αθωώσουν μια πολιτική και ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση. Όσο προσμένουμε βοήθεια από αυτούς 700.000 σπίτια λαϊκών οικογενειών βρίσκονται στο στόχαστρο τραπεζών και funds με την απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

Η δική μας απαίτηση πρέπει να είναι εδώ και τώρα παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Να καταργηθούν οι νόμοι που έγραψαν οι τραπεζίτες και ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε και σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνεται το σύνθημα που γεννήθηκε στις περσινές πυρκαγιές στο νομό μας ότι και τα σπίτια του λαού τα σώζει ο ίδιος ο λαός. Σε αυτή την λαίλαπα να μην είναι κανένας μόνος του. Με ισχυρό ΚΚΕ να ορθώσουμε τοίχο στις αντιλαϊκές τους πολιτικές


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος