FOLLOW US: facebook twitter

Μόλις ξεκίνησε το σχολείο για τους Ηλείους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες! – Υπό κατάληψη 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας και Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:

Είκοσι δύο μέρες μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε χθες η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (διαδικτυακά μαθήματα) για τους Ηλείους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν χωρίς διδασκαλία.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, από χθες, εφτά Ηλείοι μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούσαν να βρίσκονται μαζί με τους συμμαθητές τους στις τάξεις, ξεκίνησαν μαθήματα εξ’ αποστάσεως με τη διδασκαλία τους να γίνεται από δεκατρείς (13) εκπαιδευτικούς οι οποίοι και αυτοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται να βρεθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, μαθητές/τριες που δε δύναται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τους παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ειδικά για τους μαθητές που θα απουσιάσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας καθίσταται δυσχερής, κατόπιν αιτιολογημένης αποφάσεως του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού τμημάτων, στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία («διαδικτυακά τμήματα»).

Καταλήψεις

Εξάλλου, χθες, στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν δυο νέα σχολεία στην Ηλεία ενώ οι μαθητές των υπόλοιπων Γυμνασίων και Λυκείων που τελούσαν τις προηγούμενες ημέρες υπό κατάληψη, επέστρεψαν στις τάξεις τους. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος