FOLLOW US: facebook twitter

Μόλις τρεις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Ηλείας λόγω κορονοϊού!

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:

Καθυστερούν οι διαδικασίες για επιπλέον διασώστες, αιχμηρές δηλώσεις από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δυτ. Ελλάδας, Γιάννη Θεοδωρόπουλο

Στα λόγια έχουν μείνει μέχρι τώρα οι εαρινές εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ της Ηλείας με προσωπικό και οχήματα, στο πλαίσιο της αυξημένης προστασίας από τον κορονοϊό, αφού προσελήφθησαν συνολικά… τρεις διασώστες επικουρικοί!

Ενώ είχε δοθεί υπόσχεση για 12 ακόμα προσλήψεις μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα μέσα Μαΐου, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα η υπηρεσία,πέρασε ήδη ένας μήνας και δεν έχει λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα για να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι. Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, οι βάρδιες βγαίνουν χάρη στην υπερπροσπάθεια των διασωστών, αφού ορισμένες φορές έχουν «κοπεί» ρεπό και άδειες για να μην προκύψει πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, τους οφείλονται χρήματα ενός έτους από τα «εκτός έδρας», ενώ ακόμα περιμένουν την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την καταβολή του «επιδόματος στολής».

Παράλληλα, ο στόλος των ασθενοφόρων δεν έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα η Ηλεία να έχει διαθέσιμα τέσσερα οχήματα και οι βάρδιες να είναι με τρία το πρωί και το απόγευμα και δύο ασθενοφόρα το βράδυ. Την ίδια στιγμή, στο συνεργείο βρίσκονται συνολικά δέκα οχήματα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.

«Aντί να πραγματοποιούμε φιέστες, καλό είναι να σκύψουμε και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίει το ΕΚΑΒ στην περιφέρειά μας. Η επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ στο παράρτημα εξελίχθηκε σε φιέστα της διοίκησης, χωρίς  να μας λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θα θέλαμε αυτές οι επισκέψεις να γίνονται σε περιόδους που πραγματικά το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και τέτοιες περιπτώσεις είναι η πρόσφατη κρίση της πανδημίας και ενδεχόμενα παρόμοια θέματα στο μέλλον», επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Χθες στη Πάτρα πραγματοποιήθηκε η τελετή επίσημης παράδοσης της δίκυκλης μηχανής που έχει πλέον στη δύναμή του το ΕΚΑΒ, παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νικόλαου Παπαευσταθίου, ενώ απονεμήθηκε πλακέτα στον δωρητή της μηχανής, Διονύση Πλέσσα. Παράλληλα, ο διοιητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης ανακοίνωσε πως η Υγειονομική Περιφέρεια θα ενισχύσει τον στόλο του ΕΚΑΒ και με δεύτερη μηχανή, ενώ θα γίνει και διαγωνιστική διαδικασία για 20 ασθενοφόρα και  δέκα τύπου 4Χ4.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος