FOLLOW US: facebook twitter

Μόλις το 18% των Ηλείων είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Πολύ κάτω από το μέσο όρο της χώρας ο Νομός

Ημερομηνία: 08-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-“Ανάγκη επιστροφής του συστήματος υγείας στην τακτική του λειτουργία” επισημαίνει ο πρώην διοικητής του γ.ν. Ηλείας

Μόλις 29 χιλιάδες Ηλείοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού και ο Νομός μας συγκαταλέγεται σύμφωνα και με τον Νίκο Χαρδαλιά, στις 19 περιοχές της χώρας που βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 5 Ιουνίου, είχαν πραγματοποιηθεί 75.163 συνολικά εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 47.575 αφορούσαν τη μια δόση και μόλις οι 28.727 ήταν ολοκληρωμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, “μπλόκο” στην εκστρατεία “Ελευθερία” βάζουν 19 περιοχές μεταξύ αυτών και η Ηλεία, οι οποίες είναι κάτω από το μέσο όρο εμβολιασμού, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμβόλια. «Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού τον μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Καλούμε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, γιατί πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι μόνο με τον εμβολιασμό μπορούμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», σημείωσε στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενδεικτικά είναι όλα όσα αναφέρει με ανάρτηση του, ο πρώην Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, που επισημαίνει ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων υπολείπονται συγκριτικά των αντίστοιχων ποσοστών σε επίπεδο χώρας. “Οι δηλώσεις Χαρδαλιά απλά επιβεβαίωσαν τα όσα λέγαμε καιρό τώρα. Τουλάχιστον με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 30,33% του πληθυσμού της Ηλείας όταν σε επίπεδο χώρας το ποσοστό φτάνει το 36,43%. Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 18% του πληθυσμού όταν σε επίπεδο χώρας το αντίστοιχο ποσοστό υπολογίζεται στο 21,51%. Σε νομούς με ανάλογα πληθυσμιακά μεγέθη, τα ποσοστά στα Χανιά είναι 37,54% / 22,85% και στη Μεσσηνία 33,08% / 19,88%. Είναι προφανές ότι ως νομός χρειάζεται να βρούμε μια νέα ισορροπία που να συνδυάζει από τη μια την επιστροφή του συστήματος υγείας στην τακτική του λειτουργία και από την άλλη την εντατικοποίηση των εμβολιασμών. Η ανάπτυξη εμβολιαστικών γραμμών εκτός των δομών υγείας (τύπου mega εμβολιαστικού κέντρου, ενεργοποίηση κινητών μονάδων) θα ήταν μια λύση”.

Παράλληλα όμως, κάνει αναφορά και στα Νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι από την 2η εβδομάδα του Μαΐου τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές στις κλινικές covid 19 και πλέον, το σύστημα χρειάζεται να επιστρέψει σταδιακά και συντεταγμένα στην τακτική του λειτουργία (τακτικά χειρουργεία , εξωτερικά ιατρεία). “Στην Ηλεία το σύστημα υγείας είναι σχεδόν πλήρως κοβιντοποιημένο, διαχειρίζεται κυρίως επείγοντα περιστατικά και έχει μετατραπεί σ΄ ένα απέραντο εμβολιαστικό κέντρο σε βάρος της τακτικής του λειτουργίας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος