FOLLOW US: facebook twitter

Μνημόσυνο Λάκκα Σισίνη: Για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Ηλείας και πλήθος κόσμου

Ημερομηνία: 14-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Πρωτοβουλίες Μαρίνου για το Πάρκο Ειρήνης

Έτσι τιμάται η Ιστορία, έτσι τιμάται η μνήμη ηρώων. Για πρώτη φορά στη Λάκκα Σισίνη (Χρέπα), το μνημόσυνο των 6 Ελλήνων ,των εκτελεσθέντων από τους ναζί , τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και για πρώτη φορά επίσης συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου, έδειξε τον τρόπο με τον οποίο αρμόζει να τιμάται η μνήμη των εκτελεσθέντων Ελλήνων, στο ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ, όπως θα ονομασθεί ο ευρύτερος χώρος που με πρωτοβουλία του εξωραΐζεται για να δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής.

Επίσης λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση μνήμης το λιτό μνημείο και ο περιβάλλων χώρος είχαν συντηρηθεί και η εικόνα της περιοχής είναι πλέον αγνώριστη.

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ξεκίνησε με το μνημόσυνο που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συγχοροστατούντων του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη Φιλάρετου Σπανόπουλου και ιερέων.

sisini3

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο, την Περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μπίλια εκ μέρους της ΠΔΕ, την πρόεδρο της κοινότητας Γαστούνης Μαρία Μητσοπούλου, τον πρόεδρο της κοινότητας Λεχαινών Σάκη Παναγιώταρο και τον εκπρόσωπο των οικογενειών των εκτελεσθέντων Θ. Παναγιωτάρα.

Η Φιλαρμονική της Γαστούνης, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και εμβατήρια.
Ακολούθησαν ομιλίες από τον τ. δήμαρχο Γαστούνης Παν. Πεπελάση, επί δημαρχίας του οποίου ανεγέρθη το μνημείο (1984) και τον τ. δήμαρχο Γαστούνης Κώστα Λούρμπα ο οποίος και αναφέρθηκε με αρκετές λεπτομέρειες στο ιστορικό γεγονός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, η Περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μπίλια, οι τ. δήμαρχοι Γαστούνης Π. Πεπελάσης και Κ. Λούρμπας, ο πρόεδρος του ΔΣ Θ. Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημ. Βασιλόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Πηνειού, αντιδήμαρχοι και δημ. σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού, ο δημ. σύμβουλος Ανδραβίδας Κυλλήνης Αν. Μίγκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων δήμων περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας Π. Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Γαστούνης Μ. Μουτσοπούλου-Τσόγκα, ο πρόεδρος της κοινότητας Λεχαινών Σάκης Παναγιώταρος, πρόεδροι κοινοτήτων του Δήμου Πηνειού, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Τάσος Αράπογλου, ο πρ. πρόεδρος Λεχαινών Γ. Γαλάτης, ο παθολόγος –ογκολόγος Π. Γκινόπουλος, ο δικηγόρος Θ. Βλαγκούλης κ.α.

(Φώτο: Βασίλης Κανουλας)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος