FOLLOW US: facebook twitter

MMA Fight Ilida Academy: Επίδειξη πρώτων βοηθειών στον Α.Σ. Ανδραβίδας «Ο Καλλισθένης»

Ημερομηνία: 10-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Σάββατο 7 Μαΐου στον Αθλητικό Σύλλογο Ανδραβίδας «Ο Καλλισθένης», πραγματοποιήθηκε δωρεάν επίδειξη πρώτων βοηθειών από την ναυαγοσωστική σχολή «Sharks Lifeguard Academy», σε συνεργασία με την MMA Fight Ilida Academy.

Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της σχολής ναυαγοσωστών Κυριακή Καστρινού, παρουσίασε πρώτες βοήθειες και σενάρια διάσωσης στην καθημερινότητα όλων μας.

•ΚΑΡΠΑ (CPR)
•Πνιγμονη – θέση ανάνηψης
•Διαχείριση αιμορραγίας
•Πρώτες βοήθειες για βρέφη και παιδιά
•Αντιμετώπιση απειλητικών για την ζωή καταστάσεων

Αυτά ήταν κάποια από τα θέματα της επίδειξης και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «καλό θα είναι όλοι οι πολίτες να τα γνωρίζουν, ακόμη και από μικρά παιδιά! Τα “εφόδια” ώστε να σώσεις μια ζωή είναι τα χέρια σου και μπορεί να χρειαστεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Η ναυαγοσωστική σχολή Sharks Lifeguard Academy (ΚΥΛΛΗΝΗ ΕΕ) δραστηριοποιείται στον νομό Ηλείας από το 2016 στην εκπαίδευση ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών καθώς και στην ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών και κολυμβητικών δεξαμενών.

Η ομάδα της Sharks Group μέσω των εκπαιδευτών και της διοίκησης, συγχαίρει για την πρωτοβουλία την σχολή πολεμικών τεχνών MMA Fight Ilida Academy και τον Διονύση Παπαδόπουλο και δηλώνει πως θα είναι δίπλα τους σε ανάλογες κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

Η σχολή πολεμικών τεχνών MMA Fight Ilida Academy δραστηριοποιείται στις μικτές πολεμικές τέχνες από το 2014 στον νομό μας (Α.Σ. Αμαλιάδας “ο Αρραχίων”). Σκοπός της σχολής είναι η ανάπτυξη των υγιών πολεμικών τεχνών και βαρέων αθλημάτων, μέσα από πιστοποιημένους προπονητές. Ο προπονητής Διονύσης Παπαδόπουλος πρώην επαγγελματίας αθλητής, αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α. για το άθλημα του Παγκρατίου, Τζούντο, προσπαθεί να μεταδώσει αθλητική παιδεία, γνώση και χαρακτήρα στους αθλούμενους, που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

Καθώς και την ανάδειξη του ανθρωπισμού μέσα από σωστή παιδαγωγική κατεύθυνση την φυσικής αγωγής. Ο ίδιος ναυαγοσώστης αλλά και σύνοδος των αθλητών σε αγωνιστικές περιόδους, φέρει το αίσθημα ευθύνης προστασίας των αθλητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος