FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Ρύθμιση του προβλήματος με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Τη δέσμευση ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα με τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων απέσπασε το Κίνημα Αλλαγής από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από νέα επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό.

Το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει να ακυρωθούν όλες οι παράτυπες διαδικασίες που έχουν γίνει, να διαγραφούν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα κ.λπ., να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά και με νόμιμο τρόπο τα ποσά, όπως πρέπει να φορολογηθούν και βεβαίως να γίνουν νέες εκκαθαρίσεις φόρων για την κάθε χρονιά που αντιστοιχούν τα αναδρομικά που έλαβαν.

Το θέμα ξεκίνησε επειδή το 2013 καταβλήθηκαν αναδρομικά σε χιλιάδες συνταξιούχους  που αφορούσαν τα έτη 2010, 2011 και 2012 και το 2019 το Υπουργείο Οικονομικών και η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε αυθαίρετα  σε τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογούμενων, χωρίς τη δική τους υπογραφή και χωρίς τη δική τους γνώση.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεζυρόπουλος δεσμεύτηκε στο Κίνημα Αλλαγής να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει διορθωτική τροποποίηση για την πράξη προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος