FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης; Θα αναπληρωθούν οι χαμένοι πόροι των αγροτών;»

Ημερομηνία: 16-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των αιτήσεων των αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης.

Ο Ηλείος βουλευτής προβάλλει την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας, καθώς έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε η σχετική εγκύκλιος, και παράλληλα καυτηριάζει την αναιτιολόγητη καθυστέρηση έκδοσης του «τιμοκαταλόγου» των τρακτέρ που εμποδίζει την οριστικοποίηση της αξιολόγησης των ηλεκτρονικών φακέλων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά επιπλέον από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημέρωση επί των αντικειμενικών κριτηρίων με τα οποία θα διαμορφωθεί ο τιμοκατάλογος των τρακτέρ.Η προβλεπόμενη διαδικασία θα έπρεπε να περιλαμβάνει την δημοσιοποίηση των τιμών από τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες και την τεκμηρίωση από την Ελλάδα, της αντίστοιχης τιμής στη λογική του «εύλογου κόστους» της ΕΕ.

Το δυστυχές αποτέλεσμα είναι πως οι αγρότες της Ηλείας, αλλά και όλης της χώρας, βρίσκονται σήμερα σε διπλό αδιέξοδο,αφενός λόγω του κόστους των καθυστερήσεων, αφετέρου λόγω του ενδεχόμενου να επενδύσουν τελικά σε τρακτέρ με υψηλότερο κόστος.

Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ρωτάτον Υπουργόαν υπάρχει πρόβλεψη για την αναπλήρωση των χαμένων πόρων των αγροτών μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος