FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Οι υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου στις επιχειρήσεις και στους συνταξιούχους ανατρέπουν την κανονικότητα

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:

Για ανατροπή της κανονικότητας και της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και των συνταξιούχων, που προκαλείται από τις υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου κάνουν λόγο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων και ο Μιχάλης Κατρίνης, σε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Στο κείμενο της ερώτησής τους αναφέρουν ότι,ειδικά για τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, η εξασφάλιση χρηματοδότησης και η επιστροφή των οφειλόμενων από το δημόσιο, αποτελούν βασικά στοιχεία της «κανονικότητας» στην καθημερινή λειτουργία τους, που ακόμη δεν έχουν γίνει πράξη. Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκονται και χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν την καταβολή των συντάξεων, ενώ έχουν βγει για πολύ καιρό στην σύνταξη.

Όπως επισημαίνουν, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να μηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως τον Αύγουστο του 2018, αλλά τελικά, αυτό δεν έγινε. Τον Δεκέμβριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 1,5 δισ. ευρώ, ανέβηκαν στο 1,7 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο και τώρα βρίσκονται στο επίπεδο του 1,6 δισ. ευρώ. Κι ενώ, στη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Τετάρτης, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ των SMPs και ANFAs,οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών καλωσόρισαν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών για τον μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, μέχρι αυτή την στιγμή, παρά τα υπερπλεονάσματα και τον φορολογικό νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, κανένα συγκεκριμένο μέτρο δεν ανακοινώθηκε για τον άμεσο περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου  στους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος