FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Να μεριμνήσει η πολιτεία για τις μετεγγραφές φοιτητών από ευπαθείς ομάδες και πολύτεκνες οικογένειες»

Ημερομηνία: 16-10-2019 | Συντάκτης:

Ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη κινητοποίησης της πολιτείας στο ζήτημα των μετεγγραφών των φοιτητών από πολύτεκνες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες, συνυπέγραψε ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρίνης και οι συνυπογράφοντες βουλευτές, ζητούν την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που φέτος έχει καθυστερήσει σημαντικά. Παράλληλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς λόγω της Πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ, πολλά από τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν δεν έχουν ακόμα εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και διδακτικό προσωπικό, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις μετεγγραφές.

Το Κίνημα Αλλαγής, που έχει πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, έχει ζητήσει την θεσμοθέτηση και άλλων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης, πέραν των μετεγγραφών, όπως υποτροφίες, φοιτητικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου, φορολογικές εκπτώσεις, αύξηση του αφορολογήτου για γονείς φοιτητών, κατασκευής νέων εστιών κ.α. για οποία ζητά ειδική μέριμνα από την πολιτεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος