FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Η Ηλεία δεν έχει ανάγκη από άλλα ευχολόγια

Ημερομηνία: 20-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Xρειάζεται στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό και όχι γενικόλογες  υποσχέσεις

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη στο νομό Ηλείας:

“Η Ηλεία έχει χορτάσει απο γενικόλογες υποσχέσεις και αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένας μακρόπνοος σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Θεοχάρης μπορεί να έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση αναγνώρισης των ιαματικών πηγών Καϊάφα, αλλά λείπει ένα συνολικό σχέδιο για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών σε συνδυασμό με τη δημιουργία υποδομών για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Παράλληλα, ο κλάδος της κρουαζιέρας και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού χρειάζονται στρατηγικές δράσεις, ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως το Κατάκολο, που προσφέρεται ως λιμάνι αφετηρίας για κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους και χωρητικότητας, που αποτελούν την κυρίαρχη τάση σήμερα.

Παρά τις αξιόλογες προσπάθειες που καταβάλλει το Λιμενικό Ταμείο, είναι απαραίτητες οι επιπλέον παρεμβάσεις στο λιμάνι για την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την δημιουργία ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού.

Το 5ο λιμάνι σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έχει αφεθεί τόσα χρόνια στην τύχη του, καθώς όχι μόνο δεν έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα προβολής του, αλλά δεν έχει δοθεί ούτε η θεσμική δυνατότητα στο Λιμενικό Ταμείο να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο.

Ταυτόχρονα, το Κατάκολο δεν εκπροσωπείται ούτε στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, η τύχη της οποίας αγνοείται, καθιστώντας την ένα απλό διακοσμητικό όργανο.

Σε κάθε περίπτωση, η Ηλεία δεν έχει ανάγκη από ευχολόγια, αλλά από ένα συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος