FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: «Ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων»

Ημερομηνία: 21-10-2019 | Συντάκτης:

Να αξιοποιηθούν οι χαμένοι πόροι για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους

Ερώτηση η οποία αναδεικνύει την ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων, συνυπέγραψε ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, από κοινού με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς  τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Σήμερα το λαθρεμπόριο καυσίμων υπολογίζεται έως και 250 εκατ. ευρώ το χρόνο – ποσό που ισοδυναμεί με τη μείωση του ΕΚΑΣ για 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους το 2018. Στην περίοδο 2015-2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εισπράξει όπως έλεγε 1 δις € φόρους από το λαθρεμπόριο καυσίμων, μείωσε τους ελέγχους για το λαθρεμπόριο, ανέβαλε με διάταξη σε νόμο το 2016 την εγκατάσταση GPS στα μέσα μεταφοράς καυσίμων και αύξησε την φορολογία από τα καύσιμα κατά 500 εκ € το χρόνο.

Στην ερώτηση οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

«Χρειάζεται πολιτική βούληση, ώστε τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και να εισπραχθούν, αλλά και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του κράτους που κατέρρευσανκατά τη διάρκεια της κρίσης», δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος