FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Μητσοτάκης: «Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα»

Ημερομηνία: 14-04-2020 | Συντάκτης:
Νέο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, που ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση 400 € σε 155.000 μακροχρόνιους ανέργους

Το μήνυμα να παραμείνουν οι Έλληνες πολίτες συνεπείς στα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί εν μέσω πανδημίας, επανέλαβε με χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας για δεύτερο κύμα επιδημίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ προανήγγειλε πως η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις.

Τόνισε επίσης πως τα κρούσματα μειώνονται, όμως «ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα». Όπως δήλωσε, η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα.

«Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες. Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Kαι μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα.

Ωστόσο, η είδηση από το διάγγελμα ήταν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους.

Επίσης, υποστήριξε πως ένα νέο σύστημα υγείας στήνεται ήδη. Δήλωσε μάλιστα, πως αυτό το διάστημα έγιναν «όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε προσωπικά για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας και πως θα προστεθούν εκατοντάδες κρεβάτια.

Σ. Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα-σύνολο 2145, 1 νεκρός χθες

Εν τω μεταξύ ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε στην χθεσινή του ενημέρωση 31 νέα κρούσματα στη χώρα μας και έναν νεκρό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 99 και τα κρούσματα τα 2.145.

Από τα κρούσματα στη χώρα μας, το 56% είναι άνδρες, ενώ το 25,8% σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Οι διασωληνωμένοι είναι 73, ενώ 16 εξήλθαν από νοσοκομεία. Ωστόσο  κ. Τσιόδρας επέστησε την προσοχή των πολιτών και  προειδοποίησε έντονα: «Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού παρόμοια φυσικών καταστροφών. Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί ξαφνικά».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος