FOLLOW US: facebook twitter

Μητσοτάκης-Ιερώνυμος: Ως μη γενόμενη η πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας

Ημερομηνία: 17-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο γνωστό κλίμα της «Δεξιάς του Κυρίου» έγινε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, οι οποίοι, σύμφωνα με το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη, συμφώνησαν ότι χρειάζεται «Μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας που θα στηρίζεται στον σεβασμό των διακριτών ρόλων τους και σε μια σχέση ειλικρίνειας, η οποία δεν θα γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Απ’ ότι διαφαίνεται, η σχέση των δύο πλευρών θα επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς, με την Εκκλησία να έχει λόγο σε όλα, αφού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας- Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Τέλος, «ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος