FOLLOW US: facebook twitter

Μητσοτάκης: “Αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς διαιτητές από το εξωτερικό, να κερδίζει ο καλύτερος”

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διαιτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι έχουν γίνει κινήσεις προόδου. Οι τοποθετήσεις του για τα γηπεδικά ζητήματα Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, όπως επίσης η ατάκα του για τη Μαρία Σάκκαρη.

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη, στην εκπομπή Mega Καλημέρα, ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στη γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε και στο κομμάτι της διαιτησίας στο ποδόσφαιρο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ποδόσφαιρο έχει διοικητική ανεξαρτησία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει.

“Το ποδόσφαιρο έχει διοικητική ανεξαρτησία. Τα πράγματα που έχουν γίνει τελευταία στον χώρο του ποδοσφαίρου με έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ.

Αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό για να διευθύνουν τα μεγάλα ματς, έχουν γίνει όμως και κάποια βήματα προόδου. Το VAR είναι μία μεγάλη πρόοδος για το ποδόσφαιρο“, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει και από το εξωτερικό, από τη FIFA και την UEFA, σχέδιο εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

“Όμως υπάρχει και από τη FIFA και την UEFA σχέδιο εξυγίανσης του ποδοσφαίρου κι εκεί πρέπει να πάμε. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται στο γήπεδο. Πρέπει να περιορίσουμε σ’ έναν βαθμό και μετά την τραγωδία του Άλκη Καμπανού την οπαδική βία. Έχουμε κάνει βήματα προόδου κατά της βίας”,δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

“Οι αγώνες πρέπει να είναι στο γήπεδο, πρέπει να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίζει ο καλύτερος”, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απέδωσε μεγάλη σημασία και στη βελτίωση των υποδομών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, με χρηματοδότηση σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, ενώ επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της πολιτείας για τη χωροθέτηση τη νέας Τούμπας, του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

“Έχει μεγάλη σημασία για το ποδόσφαιρο να βελτιώνονται κι οι υποδομές. Ο Παναθηναϊκός αποκτά επιτέλους το δικό του γήπεδο στο Βοτανικό. Ένα όνειρο εκατομμυρίων Παναθηναϊκών γίνεται πράξη, χρηματοδοτούμενο σ’ έναν μεγάλο βαθμό από το ελληνικό κράτος.

Στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν όλες οι υποχρεώσεις της Πολιτείας σχετικά με τη χωροθέτηση της Νέας Τούμπας. Είναι σημαντικό με το ποδόσφαιρο και τις ομάδες να έχουμε και καινούριες υποδομές. Ξέρετε όταν πάει κάποιος σ’ ένα νέο γήπεδο αλλάζουν οι συμπεριφορές”.

Αποκάλυψε επίσης, ότι έχει παίξει τένις με την πρώην σύντροφο του γιου του, πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη. “Ήταν πολύ ευγενική μαζί μου”, σχολίασε προσθέτοντας: “Μου ήταν αδύνατο να αποκρούσω το δεύτερο σερβίς της”.

Πηγή: sport24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος