FOLLOW US: facebook twitter

Μητέρα εργαζόμενης: «Ένα “γιατί;” βγαίνει συνέχεια από τα χείλη της κόρης μου…»

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

-Η Φανή Ασβεστά, μητέρα εργαζόμενης στη HellenicTrain, μιλάει στην Πρωινή για το πώς έζησαν την τραγωδία των Τεμπών

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Ένα “γιατί” μου λέει συνεχώς η κόρη μου, που μέσα σε ένα βράδυ έχασε τους συναδέλφους της. Ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει στο τρένο και όλη τη μέρα κλαίει και θρηνεί για τα παιδιά που δεν θα ξαναδεί – και μαζί της θρηνώ και εγώ για όλο τον κόσμο και κυρίως για τα νέα παιδιά που τα έστειλαν οι γονείς τους να σπουδάσουν και τα έχασαν…».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην «Πρωινή» πώς έζησε το προχθεσινό βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη η Φανή Ασβεστά από τον Πύργο, μητέρα της Μαρίας Μπαλάσκα, εργαζόμενης στην εταιρεία HellenicTrains.

Όπως μας είπε, η κόρη της παρ’ ολίγον να ταξίδευε στο μοιραίο τρένο, αλλά τελευταία στιγμή ματαιώθηκε το ταξίδι της.

«Η Μαρία μου πήρε πέρυσι το πτυχίο της και στη συνέχεια έκανε τα χαρτιά της και διορίστηκε μόνιμη στη σιδηροδρομική εταιρεία. Είχε μαζεμένα ρεπό και είχε έρθει στον Πύργο να με δει τις προηγούμενες ημέρες. Την Τρίτη είχε ετοιμαστεί να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά την ενημέρωσαν ότι έχει μία μέρα ρεπό ακόμα και έτσι έμεινε εδώ. Αλλιώς θα ήταν και αυτή στο τρένο προχθές το βράδυ…» μας λέει η κ.Ασβεστά προσπαθώντας να κρατήσει τη συγκίνησή της.

«Μόλις είδαμε στις ειδήσεις το δυστύχημα, ταραχτήκαμε. Η Μαρία άρχισε αμέσως να αναζητά τους συναδέλφους της για να μάθει τι έχει γίνει. Όταν αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Ακόμα και σήμερα μου λέει “γιατί, γιατί…” καθώς έχασε οκτώ φίλους συναδέλφους και επειδή οι νεκροί είναι περισσότεροι νέοι φοιτητές, όπως η ίδια πριν από ένα δυο χρόνια», τονίζει στην Πρωινή.

Η κ.Ασβεστά σημειώνει πως οι ελλείψεις και τα προβλήματα ήταν γνωστά στους εργαζόμενους και είχαν υπογραμμιστεί αρκετές φορές για να διορθωθούν.

«Τα γνώριζαν τα προβλήματα…Την Πρωτοχρονιά η κόρη μου έκανε αυτό το δρομολόγιο. Έχει κάνει όλα τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Αθήνα-Κιάτο, Χαλκίδα και Αεροδρόμιο και μαζί με τους άλλους εργαζομένους τα έβλεπαν και τα έλεγαν συνέχεια, μήπως και διορθωθούν. Είναι πολύ άδικο να πληρώνουν νέοι άνθρωποι τα λάθη και την αδιαφορία άλλων», τόνισε και εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους ενδιαφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή για την κόρη της.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους με πήραν τηλέφωνο και νοιάστηκαν, και τον αντιδήμαρχο Πύργου, κ. Αχτύπη, που μόλις το έμαθε, προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πώς θα διαχειριστεί η κόρη μου όλο αυτό, γιατί διαρκώς μου λέει “γιατί, γιατί…” και για τους συναδέλφους της και για τον Γιώργο Κουτσούμπα από τη Αμαλιάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο που θρηνεί…» επισήμανε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος