FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα του Δημ. Πύργου Π. Αντωνακόπουλου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία: 01-05-2023 | Συντάκτης:

Η 1η Μάη είναι ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας για αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και δημοκρατία.

Μια μέρα που με τόλμη, θάρρος και αυταπάρνηση, ο κόσμος άρχισε να αλλάζει με την διεκδίκηση πιο ανθρώπινων, δίκαιων και ισότιμων συνθηκών εργασίας.

Είναι η ημέρα που θυμίζει και φωτίζει το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανασφάλεια, την ανέχεια και την απόγνωση, για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μια ελάχιστη μειοψηφία.

Είναι η ημέρα που θυμίζει ότι οι συλλογικοί αγώνες ήταν το θεμέλιο της εργασιακής ασφάλειας που καθιερώθηκε στο κανονιστικό πλαίσιο στον δυτικό κόσμο έως τη σύγχρονη εποχή. Τίποτα δεν έχει χαριστεί στους εργαζόμενους, όλα έχουν κατακτηθεί μέσα από αγώνες.

Κάθε χρόνο, πλέον συνειδητοποιούμε ότι η αυτή η ημέρα γίνεται και πιο επίκαιρη. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης είναι μονόδρομος, σήμερα που ο εργασιακός χώρος πλήττεται από την περιστολή των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων, τις ελαστικές μορφές εργασίας και την ανεργία να πρωταγωνιστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος