FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Του Ιωάννη Παν. Πλεμμένου, αντιδημάρχου Παιδείας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Δήμου Πύργου, Ενεργού μέλους Συλλόγου «Φλόγα»

«Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει» Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου 15η Φεβρουαρίου.

Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας αποτελούν ένα χτύπημα στο στομάχι για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο και ένα μεγάλο στοίχημα για τον ιατρικό κόσμο!

Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι μόνο μια σοβαρότατη ασθένεια αλλά και μία κατάσταση πολυσύνθετη, δύσκολη και συναισθηματικά επώδυνη.

Επηρεάζει όχι μόνο το παιδί αλλά και ολόκληρη την οικογένεια.

Όλη η ζωή της οικογένειας αλλάζει δραματικά με κύριο χαρακτηριστικό την αβεβαιότητα.

Πολλοί γονείς αισθάνονται πως οι δυνάμεις τους δεν θα επαρκέσουν ενώ μέσα τους κυριαρχεί ο φόβος, η θλίψη, η οργή και η απελπισία.

Το παιδί έχει ανάγκη από παρηγοριά και στήριξη τα οποία μόνο οι γονείς του μπορούν να του προσφέρουν. Επομένως οι γονείς πρέπει να παραμείνουν δυνατοί και σταθεροί ώστε να μπορούν να του συμπαρασταθούν.

Για να γίνει αυτό εφικτό πρέπει η ιατρική ομάδα να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του παιδιού και των γονέων, να τους συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο και να τους εξασφαλίζει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με ειδικούς ψυχικής υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση με τη λιγότερη δυνατή σωματική και ψυχική επιβάρυνση.

Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή βοηθώντας συλλόγους γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που τα τελευταία χρόνια αποτελούν σημαντικό κομμάτι στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος