FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στο άκουσμα της λέξης «παιδί», ο νους μας αυτόματα δημιουργεί εικόνες παιχνιδιού και χαράς. Κανένας εχθρός δεν θα έπρεπε να υπάρχει και να στέκεται εμπόδιο στη ζωή των παιδιών μας και την εξέλιξή τους.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι μια διαφορετική ημέρα για όλους μας. Μια ημέρα που όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στους μικρούς ήρωες, τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο!

Τα νέα από την επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και ενθαρρυντικά. Μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), οι περισσότερες μάχες κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας είναι πλέον νικηφόρες. Στόχος της ιατρικής κοινότητας είναι η βελτίωση της επιβίωσης και της ποιότητας ζωής των παιδιών που νοσούν όπως και η απόκτηση νέων «όπλων» ώστε ο παιδικός καρκίνος όχι απλά να είναι 100% ιάσιμος, αλλά παρελθόν.

Σήμερα, στέλνουμε την αγάπη μας σε όλους τους μικρούς μαχητές και τους γονείς τους. Κάνουμε σημαία τη δύναμη της ψυχής τους! Λέμε «Ναι» στον αγώνα της ζωής για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμος Πύργου, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη φροντίζει μέσα από τις κοινωνικές του δομές προς κάθε κατεύθυνση. Στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να βοηθήσει με κάθε μέσο τις οικογένειες που βιώνουν αυτή την πολύ δύσκολη δοκιμασία.

Και θα συνεχίσουμε, όπως πράττουμε, από την αρχή της θητείας μας, να είμαστε παρόντες στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Στηρίζουμε τα παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους. Και θέλουμε όλους τους πολίτες στο πλευρό μας.  Ο καθένας μας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Όλοι μαζί στον αγώνα των παιδιών για τη ζωή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος