FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου, Π. Αντωνακόπουλου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ημερομηνία: 07-04-2022 | Συντάκτης:

Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας είναι «Ο πλανήτης, η υγεία μας», καλώντας μας να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα και πώς αυτή διαμορφώνεται για την παγκόσμια κοινότητα. Η υγεία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του πλανήτη. Η απειλή και οι καταστροφικές ανθρώπινες ενέργειες που δέχεται, κάνουν την ανάγκη για έναν πιο υγιή κόσμο ακόμη πιο επιτακτική.

Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά καθώς με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως σε όλο τον κόσμο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια. Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να τραφούν υγιεινά. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν ασφαλές πόσιμο νερό. Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 13 ανθρώπους το λεπτό. Η ξηρασία, οι πλημμύρες και η αύξηση της θερμοκρασίας είναι βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών ασθενειών που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Δυστυχώς η αλόγιστη συμπεριφορά του ανθρώπου όσον αφορά την ισόρροπη παρουσία του με τη φύση έχει φτάσει σε κορύφωση όλων των παθογενειών που αναπτύσσεται στον πλανήτη. Με πρώτη την υπερθέρμανση η οποία οδηγεί σε φαινόμενα διαταραχής των μετεωρολογικών φαινομένων με υψηλές θερμοκρασίες, καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες…Έχουμε πλέον τεράστιο πρόβλημα βιοηθικής στην έρευνα.

Η πανδημία έχει αποδείξει ότι η ανθρωπότητα θα αυτοκτονήσει κάποια στιγμή κυνηγώντας με λαιμαργία τα κέρδη σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στα φάρμακα και τον πειραματισμό! Η αλόγιστη χρήση της πολεμικής βιομηχανίας όπως τη βιώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, φανερώνει πως η επίκληση του οποιουδήποτε πολιτισμού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αφού η βία παραμένει το προσφιλές μέσο του ανθρώπου να λύνει τις διαφορές του. Δυστυχώς η παγκόσμια κοινότητα παραμένει παρατηρητής επιβραβεύοντας τους άξεστους, τους βίαιους και τους απολίτιστους…

Η υγεία, η σωματική και πνευματική ευεξία, δεν υπάρχει σήμερα στον πλανήτη! Άρα το μήνυμα της ημέρας είναι «η υγεία στο απόσπασμα»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος