FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας Γ. Λυμπέρη για την 25η Μαρτίου

Ημερομηνία: 24-03-2023 | Συντάκτης:

“Πηγή έμπνευσης ο αγώνας των προγόνων”

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 έχει πάντα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης. Το Έθνος μας τιμά και φέτος τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία.

Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, μας εμπνέει και μας διδάσκει, θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και μνήμη και αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη ευθύνη για τις νεότερες γενιές η διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Τα διαχρονικά μηνύματα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αφύπνισης και της κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, αποτελούν οδηγό αισιοδοξίας και έμπνευσης, ώστε οι Έλληνες ενωμένοι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση και να στοχεύουμε ψηλά.

Οι πρόγονοί μας έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας, ο υψηλός συμβολισμός των αγώνων τους αποτελεί παρακαταθήκη για τον άνθρωπο και το Έθνος και πρέπει να είναι ο φάρος για τα επόμενα βήματά μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος