FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για την νέα σχολική χρονιά

Ημερομηνία: 12-09-2022 | Συντάκτης:

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και χαρά σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών μας σχολείων και των Νηπιαγωγείων μας. Η σχολική χρονιά για πρώτη φορά μετά από χρόνια ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Με τον διορισμό 190 εκπαιδευτικών και την πρόσληψη 213 αναπληρωτών δεν υπάρχει τμήμα χωρίς δάσκαλο και τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου με πλήρες ωράριο. Η Πολιτεία έχει προσφέρει έγκαιρα τα απαραίτητα μέσα (εκπαιδευτικούς, βιβλία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές) τα οποία όλοι μας καλούμαστε να αξιοποιήσουμε με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Ηλεία.

Η αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου τίθεται πλέον ως πρώτη μας προτεραιότητα μέσα από την υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών, την ενίσχυση της αυτοδυναμίας της σχολικής μονάδας, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στις σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας, την αναβάθμιση των υποδομών, την καινοτομία, τις ίσες ευκαιρίες μάθησης, το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση.

 Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε αρωγούς και συμπαραστάτες κάθε εκπαιδευτικό, τους γονείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία, τα συνδικαλιστικά όργανα, την Εκκλησία και το σύνολο των αρχών και των φορέων του τόπου μας.

Και πάλι καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας θα εργάζεται άοκνα με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο τόσο σημαντικό έργο τους που αποσκοπεί στον ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ανδρέας Καρατζάς


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος