FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Χ. Μπονάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Οι ανάγκες, ιδιαίτερα τώρα, είναι ακόμα μεγαλύτερες»

Ημερομηνία: 11-06-2021 | Συντάκτης:

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου, με σκοπό να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την προσφορά του και ταυτόχρονα να προτρέψει και ενθαρρύνει όλους μας να συνεισφέρουμε στον ιερό σκοπό της αιμοδοσίας.

Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί δράσεις με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας που η ίδια διαθέτει, ενώ σε συνεργασία με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς στηρίζει κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας , ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί  τους πολίτες για θέματα αιμοδοσίας με στόχο την εξασφάλιση εθνικής επάρκειας αίματος.

«Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη μας υπενθυμίζει ότι οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν .Με αφορμή την ημέρα αυτή αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τιμήσουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερες. Το αίμα είναι το υπέρτατο αγαθό και καθένας από εμάς μπορεί να χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπό του μέσω της εθελοντικής του προσφοράς. Για το λόγο αυτό ζητάμε απ΄ τον καθένα ξεχωριστά να ενημερωθεί και να ενταχθεί στο δίκτυο των εθελοντών αιμοδοτών» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος