FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα ανανέωσης και εμπιστοσύνης!

Ημερομηνία: 15-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

-Ο Ηλείος βουλευτής Μιχ. Κατρίνης εκλέχθηκε ομόφωνα αρχηγός της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, με πρόταση του νεοεκλεγέντος προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη
-Η «Πρωινή» ξετυλίγει το κουβάρι της συμπόρευσης των δύο πολιτικών προσώπων από τα χρόνια της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μέχρι και σήμερα


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο υψηλότερο κοινοβουλευτικό αξίωμα που έχει λάβει ποτέ Ηλείος βουλευτής, αναδείχθηκε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς εκλέχθηκε ομόφωνα αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ύστερα από τη σχετική πρόταση του νεοεκλεγέντος προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
O 46χρονος βουλευτής Ηλείας και μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, θεωρούνταν ο επικρατέστερος για τη θέση, σύμφωνα με όλες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών, αφού συμβόλιζε στην πράξη το μήνυμα της ανανέωσης και της αλλαγής γενιάς, όπως αυτό εκφράστηκε στην κάλπη από τους 270.000 ψηφοφόρους.
Με μια λιτή του ανάρτηση στα social media, ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συναδέλφων του και των πολιτών.
«Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο για την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή του. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου βουλευτές για την ομόφωνη έκφραση της εμπιστοσύνης τους. Με αφοσίωση θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ σε αυτή την ευθύνη», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, παρέμεινε ο Κώστας Σκανδαλίδης κα στη θέση του Μιχάλη Κατρίνη τοποθετήθηκε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας αναλαμβάνει η Ευαγγελία Λιάκουλη στη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου και αναπληρωτής ο Γιώργος Αρβανιτίδης.
Οι πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ωστόσο, προτιμήθηκε ο πρώτος διότι, εκτός του ότι έχει αξιολογηθεί ως επαρκέστατος και μάχιμος σε όλες τις απαιτητικές κοινοβουλευτικές συζητήσεις, αποτυπώνει στην πράξη το αφήγημα του νέου προέδρου για ανανέωση και ταυτόχρονα σέβεται και συνεχίζει την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, που τον είχε ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Συμπόρευση εικοσαετίας!

Για όσους γνωρίζουν σε βάθος την ανθρωπογεωγραφία και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να προτείνει τον Μιχάλη Κατρίνη να αναλάβει το «πηδάλιο» του ΚΙΝΑΛ στο κοινοβούλιο, δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού οι δύο άνδρες συνδέονται με πολύχρονη φιλία από το μακρινό 1999, όταν πρωτοσυναντήθηκαν στους κόλπους της σπουδάζουσας νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Κατρίνης, ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ ως φοιτητής Οδοντιατρικής και με έντονη δραστηριότητα στους κόλπους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε το 1999 μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας, ενώ την ίδια χρόνια ο Νίκος Ανδρουλάκης φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, εκλέχθηκε γραμματέας της ΠΑΣΠ Ξάνθης και στη συνέχεια μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας ΑΕΙ. Ο Μιχάλης Κατρίνης εκλέχθηκε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2000, μην ανήκοντας μάλιστα στο τότε πλειοψηφικό ρεύμα της ομάδας Άκη Τσοχατζόπουλου, που εξέλεξε 36 από τα 51 μέλη. Στην επανεκλογή του 2002 είχε μαζί του και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης εκλέχθηκε δίχως να ανήκει στο σταθερά πλειοψηφικό μπλοκ των «Άκηδων».
Αμφότεροι ανήκαν στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ, με τον Ηλείο βουλευτή να αναδεικνύεται σε ηγετικό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τη διετία 2002-04 και να διεκδικεί τη θέση του γραμματέα στο επεισοδιακό 6ο Τακτικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2004. Η διαφωνία του με το πώς εξελίχθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες, σε συνδυασμό με το ότι ήταν ήδη 29 ετών και συμπλήρωνε το ηλικιακό όριο των 30 ετών σε μερικούς μήνες, σήμανε την αποχώρησή του από τη Νεολαία. Το 2005 ο Μιχάλης Κατρίνης εκλέχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και το 2007 βουλευτής Ηλείας. Ηγέτης των εκσυγχρονιστών στη Νεολαία –την οποία ο τότε πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου διέλυσε και επανίδρυσε- αναδείχθηκε το 2004 ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατόρθωσε να συσπειρώσει μεγάλο αριθμό στελεχών γύρω του με στόχο την ηγεσία της το 2007 και να εκλέξει τα 49 από τα 120 μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όντας η κυρίαρχη ομάδα, μέχρι που λίγο αργότερα τα όργανα της Νεολαίας ουσιαστικά έπαψαν να λειτουργούν.
Περίπου είκοσι χρόνια μετά, Νίκος Ανδρουλάκης και Μιχάλης Κατρίνης κρατούν στα χέρια τους το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σηματοδοτώντας την αλλαγή γενιάς στην Κεντροαριστερά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος