FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία και ενότητας για τους Έλληνες έστειλε από την Ηλεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Ημερομηνία: 18-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μήνυμα προς την Τουρκία για την ωμή παραβίαση εκ μέρους της του Διεθνούς Δικαίου στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την απάνθρωπη συμπεριφορά της στους Πρόσφυγες, υπό όρους κοινού εκβιασμού έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ, έστειλε από την Ηλεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τις εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της «Μάχης του Βαρθολομιού. Παράλληλα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, έστειλε και μήνυμα ενότητας προς όλους τους Έλληνες τονίζοντας ότι ««Μόνον ενωμένοι και αποφασισμένοι θα προασπίσουμε την Ελευθερία μας και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Βαρθολομιό στις 11 το πρωί., όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, σύσσωμη η δημοτική αρχή, μέλη του Δ.Σ Πηνειού, βουλευτές του νομού  και οι αρχές του τόπου και παρέστη στην επίσημη Δοξολογία που εψάλλει στον Ι. Ναό Παναγίας Βαρθολομιού  χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και εν συνεχεία στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας για την Μάχη του Βαρθολομιού,  εκφώνησε μετά την Δοξολογία η καθηγήτρια -φιλόλογος Διονυσία Γιατρά. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον δήμαρχο Πηνειού και τους λοιπούς φορείς και στρατιωτικές αρχές του τόπου και στις 12 ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση μαθητών σχολείων του δήμου. Στην συνέχεια τον  κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος στο Δημαρχείο Σισίνη στη Γαστούνη και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Σισίνη.  Η συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο δήμο Πηνειού, δόθηκε στις 1,15 το μεσημέρι,  όπου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου της Γαστούνης, έγινε η τελετή ανακήρυξης του, σε επίτιμο δημότη Πηνειού, αφού αναγνώστηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εν συνεχεία ακολούθησε εκδήλωση για τον Γεώργιο Σισίνη. Ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια  εξαιρετική προσωπογραφία του κ. Παυλόπουλου, ζωγραφισμένη  με μολύβι, την οποία φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κρίστο Ντεφρίμ Χάσα, ενώ ο ίδιος ο ζωγράφος του δώρισε συμπληρωματικά τρία από τα μολύβια με την οποία ζωγράφισε το πορτρέτο του.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα, ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι «τείνουμε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας ότι το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει και να μας ενώνει στον δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργίας.»

Ωστόσο, σημείωσε ότι «Τούτο έχει ως στοιχειώδη προϋπόθεση τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» και πρόσθεσε πως «Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις της, ιδίως μάλιστα όταν παραβιάζει ωμά το Διεθνές Δίκαιο στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής και όταν δεν διστάζει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και υπό όρους κοινού εκβιασμού απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφρονώντας κάθε δέσμευση που έχει αναλάβει εν προκειμένω».

Μάλιστα, υπενθύμισε, ότι «Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε και την βούληση και την δύναμη να υπερασπισθούμε την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα απέναντι σε αυτή την ιταμή συμπεριφορά της Τουρκίας, αφήνοντάς την να πληρώνει το βαρύ τίμημα της διεθνούς απαξίωσής της».

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι η εμβληματική Επέτειος της Μάχης του Βαρθολομιού, μεταξύ 9-11 Νοεμβρίου 1825, μας διδάσκει μεταξύ άλλων ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Έθνος μας και τον Λαό μας τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι και υπό όρους Δημοκρατίας, ενώ η διχόνοια και οι δικτατορίες μας στοίχισαν τραγωδίες, ακόμη δε και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

Η επισκεψη του κ. Παυλόπουλου στο δήμο Πηνειού ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με την ξενάγησή στον Ι. Ναό Παναγίας Καθολικής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giorgos Panagoulias, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος