FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Βασίλη Γιαννόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ήταν η ημέρα που το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Αυτή πρέπει να είναι και η δική μαςαποστολή ως κοινωνία. Να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, να κατανοήσουμε τα θέματα αναπηρίας και να συμβάλουμε, συλλογικά αλλά και ο καθένας μας προσωπικά, στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους, και στο δικαίωμά της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική, επαγγελματική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω, τουλάχιστον, ας μην δημιουργούμε εμπόδια, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στην πρόσβαση και στην καθημερινή τους προσπάθεια για κοινωνική ένταξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος