FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα ειρήνης και από τη Δίβρη: Γιορτάστηκε το Σάββατο η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης με θέμα “Ειρήνη-Περιβάλλον-Πυρηνικά”

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:

Το “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ”  υποδέχτηκε και φιλοξένησε το Σάββατο το πρωί με χαρά, τιμή και ικανοποίηση μια υψηλού ποιοτικού επιπέδου εκδήλωση για την ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ που διοργάνωσαν η “Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής Απειλής” (Κλάδος της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Διεθνούς Οργάνωσης) και το ΠΑΔΟΠ.

Ομιλητές ήσαν, η Πρόεδρος των Γιατρών κατά των  Πυρηνικών κ. Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ και μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Πάνος Τριγάζης, η Γερμανίδα φοιτήτρια εκ μέρους των Γερμανών Γιατρών κατα των Πυρηνικών δ.Ρόζα Λίντε και ο κ. Πάνος Τριγάζης. Διοργανωτές και ομιλητές παρευρέθηκαν την προηγούμενη μέρα και στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας με πανό για την κατάργηση των πυρηνικών.

Το εκλεκτό ακροατήριο της Δίβρης,  παρακολούθησε με προσοχή και θρησκευτική ευλάβεια τις ομιλίες και την προβολή εικόνων, για τις τραγικες συνεπειες των πυρηνικων στην ανθρωποτητα,  επί μιάμιση ώρα και φάνηκε πολύ εντυπωσιασμένο.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,, ο  υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Ηλείας κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ο κ. Θόδ. Ντοάς ως εκπρόσωπος του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανού, ο Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης,  η Πρόεδρος της Κοινωνικής Δράσης “ΔΙΩΝΗ” κ. Βάσω Χαριτοπούλου.

Ευχάριστη έκπληξηοι σημαντικές παρουσίες από τον Πύργο, νεαρές επιστημόνισσες και φοιτήτριες από  τα Τριπόταμα και ένας Τούρκος φοιτητής….

Την Διβρη εκπροσώπησαν και ετεροδημότες από την Λαμπεία που διαμένουν στην Αθήνα και ελάχιστοι ντόπιο (λιγότεροι από τα δάκτυλα της μιας χειρός)….. Όμως συγκινητική ήταν η παρουσία δυο υπερηλίκων Διβριωτών.

Μετά το πέρας της Εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες γεύτηκαν γνήσιο διβριώτικο μπακλαβά, ρακί και αναψυκτικά και συνεχάρησαν τους ομιλητές και ευχαρίστησαν τους φιλοξενούντες…

Στη συνέχεια αρκετοί από τους ακροατές, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης “Αρχοντικό Πετραλιά”, στο Βυζαντινό ναό της Αγ. Τριάδας και τον Τόπο Αναψυχής “Πάνω Γαβροβίκος-Λοζίσσος”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος