FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για το 1821

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:

Τιμούμε με ύψιστο σεβασμό την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση των Ελλήνων την 25η Μαρτίου 1821. Τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, τα δεσμά της Οθωμανικής κυριαρχίας άρχισαν να σπάνε παρασύροντας και ξεσηκώνοντας τον Ελληνισμό. Η ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό κάθε ανθρώπου, πλημμύρισε τις καρδιές των αγωνιστών του 21, οι οποίοι ορκίστηκαν πίστη στο Θεό και την Πατρίδα.

Στα βουνά και τους κάμπους, στα χωριά, τις κωμοπόλεις και πόλεις, παντού, δόθηκε το σύνθημα της μεγάλης Μάχης. Το αίμα των ηρώων πότισε τη γη που σήμερα πατούμε ελεύθεροι και τους οφείλουμε τα πάντα γι’ αυτό. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και έγινε σημείο αναφοράς. 200 χρόνια από τη στιγμή που το Έθνος ξαναγεννήθηκε. Μέσα σε όλους τους ήρωες θα ξεχωρίσουμε κι εμείς τον Χαράλαμπο Βιλαέτη, τον οπλαρχηγό και επικεφαλής των Πυργιωτών Αγωνιστών. Θα θυμόμαστε και θα εορτάζουμε την πρώτη μεγάλη μάχη της 3ης Απριλίου του 1821 ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων στον Πύργο. Οι οικογένειες Αχόλου, Κρεστενίτη, Μήτσου, Παπασταθόπουλου, Διάκου, Αυγερινού, Θεοδωρίδη στάθηκαν μπροστά στους κατακτητές και πολέμησαν με θάρρος και δύναμη για την απελευθέρωση.

Εύχομαι τα ιδανικά της Ελληνικής Επανάστασης να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν πάντα στο δρόμο της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Χρόνια πολλά στον Πύργο μας!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος