FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα Παν. Αντωνακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Η υγεία το μέγιστο κοινωνικό αγαθό»!

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η 7η Απριλίου του 1948 στάθηκε αφορμή να καταχωρηθεί επίσημα η ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με αφορμή την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το τελευταίο έτος όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, την πανδημία covid 19. Η συγκυρία αυτή κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ, αλλά και ημέρα προβληματισμού για τις άυλες αξίες του ανθρώπου που θέτουν την Υγεία ως το μέγιστο κοινωνικό αγαθό!

Η Υγεία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Κρύβει μέσα της αξίες αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και σεβασμού απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Σήμερα, οφείλουμε να αναλογιστούμε όλοι εμείς πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το «δώρο» της ζωής, που δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικά μέγιστη αξία του όταν απειλείται ή το χάνουμε.

Πλέον η ζωή μας άλλαξε ραγδαία. Και μέσα από κάθε αλλαγή γεννιέται πάντα και μια ευκαιρία. Ας γίνει λοιπόν η σημερινή ημέρα η αρχή συνειδητοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού που πλήττεται σοβαρά. Ας γίνει η αφορμή να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Σε όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες δίνουν άνιση πολλές φορές μάχη για όλους εμάς. Ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ερευνητές που φρόντισαν να δημιουργήσουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πολύ περισσότερο όμως ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συνάνθρωπό μας που παραμένει ευσυνείδητος και μας προστατεύει με τη στάση του, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Ας γίνει η σημερινή ημέρα η αφορμή να γίνει πράξη αυτό που λέει πάντα ο σοφός λαός μας: «Πάνω απ’ όλα η υγεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος