FOLLOW US: facebook twitter

Μίνι περιοδεία Φαρμάκη στη Ζαχάρω – Αυτοψία στα έργα της Περιφέρειας και συνάντηση με Αλεξανδρόπουλο

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:

Αυτοψία στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα νότια σύνορά της έκανε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, για να διαπιστώσει την πορεία των έργων και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, ο κ. Φαρμάκης μετέβη αρχικά στο γεφύρι του ποταμού Ακίδα, όπου και ενημερώθηκε για τις αντιπλημμρικές παρεμβάσεις που γίνονται, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε ρέματα στο Θολό για να διαπιστώσει την πορεία του καθαρισμού τους.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και σώμα νερού

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και τη γέφυρα της Κορακοφωλιάς, στο σημείο όπου αναμένετα να ξεκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα η κατασκευή της νέας γέφυρας. Πρόκειται για ένα έργο που φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναμένεται –κορονοϊού επιτρέποντος- η έναρξή του.

Η μίνι περιοδεία ολοκληρώθηκε στο δημαρχείο Ζαχάρως, όπου ο Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, και συζήτησαν τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μετά και την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και στις επιπτώσεις του ως προς την αξιοποίηση της ακτογραμμής. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν από τη χειμερινή κακοκαιρία και συζήτησε με τον περ/ρχη τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και μελετών που έχουν προγραμματιστεί.

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση μελετών και έργων που εχουμε προγραμματίσει. Έχουμε μια καλή συνεργασία σε επίπεδο αντιμετώπισης προβλημάτων όπως τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τον Κυπαρισσιακό και δυσχεραίνουν την αξιοποίηση ακτογραμμής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε πως ο θεσμός της Περιφέρειας στηρίζει έμπρακτα το νοτιότερο τμήμα με σειρά έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα θέτουν τις βάσεις για παρεμβάσεις με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Μπορεί να είναι εικόνα γέφυρα και φύση

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το νοτιότερο άκρο της Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ζαχάρως. Εδώ υλοποιούμε καθαρισμό ρεμάτων σε 38 χλμ μήκος, οκτώ εργολαβίες με ασφαλτοστρώσεις και βελτίωση βατότητας (Θολό – Φιγαλεία – Επικούριος Απόλλωνας, Αρήνη – Μηλέα, Χρυσοχώρι – Μίνθη, Μποκαρίνο – Αρτέμιδα – Μάκιστο, Ξηροχώρι – Σμέρνα) και ετοιμαζόμαστε να χρηματοδοτήσουμε διάφορες μικρές παρεμβάσεις σε 17 τοπικές κοινότητες, ύψους 851.000 ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώνουμε τον στίβο του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως και υποστηρίζουμε τον Δήμο Ζαχάρως στην ωρίμανση τριών μελετών. Κάνουμε έργο με ουσία για κάθε γωνιά της περιοχής Δυτικής Ελλάδας.Κανένας μόνος του, κανένας πιο πίσω», επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος