FOLLOW US: facebook twitter

Μίνι καραντίνα στην Αχαΐα

Ημερομηνία: 06-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στη γειτονιά μας έφτασε ξανά ο κορονοϊός, αφού τα αυξημένα κρούσματα στην Αχαΐα οδήγησαν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν σχετικής εισήγησης, στην επιβολή μέτρων «μίνι καραντίνας» στον όμορο νομό για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Έτσι επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ, με εξαίρεση τις λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών στα 5 μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Επίσης απαγορεύτηκε κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Επίσης καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ, για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες, σήμερα έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου του 2020.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 6/10/2020


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος