FOLLOW US: facebook twitter

Μίνι εργοτάξιο το Επαρχείο: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του έργου ανάπλασης

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-«Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όλους τους δημότες» επισήμανε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος

Σε μίνι εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο λόφος του Επαρχείου στον Πύργο και μικρό μέρος της κεντρικής πλατείας καθώς ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία τα έργα ανάπλασης ύψους 1,8 εκ. ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού 2,68 εκατ. Ευρώ) που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης τους, ορίζεται σε 24 μήνες.

«Οι εργασίες που ξεκίνησαν προ ημερών προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς στο ύψος που βρίσκεται το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και γίνονται προσπάθειες ώστε να προκαλείται η λιγότερη το δυνατόν όχληση στα καταστήματα της κεντρικής πλατείας που τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν αυξημένη κίνηση» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ζητώντας από τους συνδημότες και τους επαγγελματίες την κατανόηση τους. Όπως είπε, με την κατασκευή αυτού του έργου θα πετύχουν τη θωράκιση του λόφου του Επαρχείου στην ανατολική και δυτική πλευρά σε ότι αφορά τη στατικότητα ενώ θα γίνει και ανακατασκευή των τριών σκαλών που περιβάλλουν το λόφο. «Το Επαρχείο θα είναι πιο λειτουργικό, θα αποκτήσει πλέον περισσότερο φως και πράσινο, και σύμφωνα με τη μελέτη θα μετατραπεί σε στολίδι που θα αναδείξει το Επαρχείο ως το «μπαλκόνι» της πόλης. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όλους τους δημότες» σημείωσε.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τεχνική έκθεση της μελέτης, η παρέμβαση περιλαμβάνει τον χώρο της πλατείας, ξεκινώντας έμπροσθεν του καταστήματος «ΚΕΝΤΡΟΝ», μέχρι τον χώρο νότια του Επαρχείου. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του Επαρχείου και η αξιοποίηση της πλατείας, ώστε να ικανοποιεί τις καλαισθητικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των κατοίκων του Πύργου αλλά και των επισκεπτών, καθώς και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης ως πόλου τουριστικού προορισμού.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου, η ανάδειξη της περιοχής του ιστορικού κέντρου, η λειτουργική αναβάθμιση και η δημιουργία σύγχρονων υποδομών αστικού τοπίου. Στη μελέτη, κυρίαρχη υπόσταση αποκτούν οι δύο βασικοί άξονες της πλατείας, ο άξονας από βορρά προς νότο και ο άξονας στην κατεύθυνση του μνημείου από ανατολή προς δύση.

Σημειώνεται ότι η επιλογή του συνόλου των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, βασίζεται στο πλαίσιο της ανακύκλωσης, της φιλικής προς το περιβάλλον παρέμβασης και της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και τη μείωση της θερμοκρασίας.

Βασική παράμετρος του έργου είναι η αλλαγή θέσης στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, που είναι στο Επαρχείο, και στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, που είναι απέναντι από το Επαρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ