FOLLOW US: facebook twitter

Μίνι απολογισμός από τον Ν. Λαϊνόπουλου: «Αυτό που ξεκινήσαμε εύχομαι να πάει ακόμα παραπέρα…»

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ενόψει της λήξης της θητείας του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, ο Νίκος Λαϊνόπουλος, που συμμετείχε ως αντιπρόεδρος, εκφράζει με ανάρτηση του στα social media τη χαρά και την ικανοποίηση του, για όλη αυτή την δημιουργική και πετυχημένη πορεία, τις επιλογές και την απήχηση που αυτές σημείωσαν, όπως εκφράστηκε μέσα από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

«Μέσα στο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα της θητείας του πρώτου διοικητικού συμβουλίου, δεδομένου ο Πολιτιστικός Οργανισμός ήταν ένα νεοσύστατο νομικό πρόσωπο και οι διαδικασίες για τη λογιστική και φοροτεχνική τακτοποίησή του μέχρι τη ψήφιση και την έγκριση του πρώτου προϋπολογισμό, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2018, καταφέραμε να οργανώσουμε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, καλύπτοντας κατ’ αρχήν ένα ευρύ φάσμα μουσικού ρεπερτορίου, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως του Μίλτου Πασχαλίδη, της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Στέφανου Κορκολή, του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, των String Deamons, της Ευανθίας Ρεμούτσικα και της Έλλης Πασπαλά κ.α.

Καταρτίσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων του 2018 στην πόλη μας, διοργανώσαμε εκθέσεις ζωγραφικής καταξιωμένων εικαστικών (Γιάννης και Διονύσης Τσολάκος, Κώστας Σπυρόπουλος), εγκαινιάζοντας τη χρήση της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πύργου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, καθώς και αποκριάτικες εκδηλώσεις, με επίκεντρο κυρίως τα παιδιά, για πρώτη φορά στον Πύργο μετά από πολλά χρόνια. Στηρίξαμε πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνδιοργάνωση και τη χρηματοδότηση των εκδηλώσεων τους, όπως το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Ελαιώνα στα πλαίσια του οποίου εμφανίστηκε ένα σπουδαίο χορευτικό συγκρότημα από την Βοσνία, τη Γιορτή του Τρύγου στην Ωλένη και κυρίως το Port Festival για την ανάδειξη και αναβάθμιση του οποίου εξασφαλίσαμε το καλοκαίρι του 2019 την εμφάνιση της Ματούλας Ζαμάνη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Εμπνευστήκαμε και διοργανώσαμε την πρώτη συναυλία τιμής προς τον μεγάλο συνθέτη και συντοπίτη μας Ηλία Ανδριοπούλο με τη συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά και της Θεοδώρας Μπάκα.

Ενώ, τέλος, δώσαμε την ευκαιρία και σε νέους συντοπίτες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο και τη δημιουργία τους (Χρήστος Τσατσαμπάς, Γιάννης Κορίζης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και άλλοι).

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον πρώην Δήμαρχο Πύργου Γαβριήλ Λιατσή, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, για τη συμπόρευση και την αποφασιστική συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων που εξαρχής θέσαμε, αλλά και αυτούς που προσπάθησαν να απαξιώσουν όλη αυτή την προσπάθεια, κατά τη συνήθη και προσφιλή τακτική των μειοψηφιών, γιατί με αυτό τον τρόπο «μας είπαν» ότι το κάνουμε σωστά.

Τέλος, εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή και δημιουργική θητεία, με την ελπίδα ότι θα μεγαλώσει και θα πάει ακόμα παραπέρα αυτό που ξεκίνησε να γίνεται στην πόλη και στο Δήμο μας».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, selfie, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος