FOLLOW US: facebook twitter

Μιλώντας για γιατρούς στο Νομό Ηλείας

Ημερομηνία: 02-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Είναι να απορεί κανείς με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις των στελεχών της ΝΔ για τους γιατρούς στον νομό μας. Την τετραετία που κυβέρνησαν, οι ιδεοληψίες τους υπέρ της ιδιωτικής υγείας και η αδιαφορία τους για τις συνθήκες και την ασφάλεια εργασίας των γιατρών εξώθησαν 25 γιατρούς να εγκαταλείψουν το δημόσιο σύστημα υγείας της Ηλείας.

Με τραγικό επακόλουθο τη δραματική απώλεια συνανθρώπων μας στη διάρκεια της πανδημίας, την υγειονομική φτώχεια και τη δραματική απαξίωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Ηλείας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κανένας ειδικευμένος γιατρός δεν επιθυμεί πια να έρθει στην Ηλεία, κανένας νέος γιατρός δεν έρχεται εδώ για να κάνει ειδικότητα. Οι προκηρύξεις αποβαίνουν διαρκώς άγονες, προσλήψεις δεν γίνονται και πολύς κόσμος, γνωρίζοντας την κατάσταση, καταφεύγει απευθείας σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Για να αλλάξουν τα πράγματα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει σοβαρά κίνητρα, μισθολογικά και επιστημονικά, ώστε οι γιατροί να εργάζονται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στα δημόσια νοσοκομεία.

Για μια ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό, που χρειάζεται πραγματική στήριξη και όχι μόνο υποκριτικά χειροκροτήματα.

Για ένα δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποτελεί κατάκτηση του ελληνικού λαού, το στήριγμα κάθε ανθρώπου που ζει σ’ αυτή τη χώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος