FOLLOW US: facebook twitter

«Μικρό καλάθι» για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκίνησαν χθες και στην Ηλεία και θα διαρκέσουν μέχρι 14 Νοέμβρη

Ημερομηνία: 03-11-2020 | Συντάκτης:

Ξεκίνησαν χθες και στην Ηλεία, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, που μέσω πανδημίας ευελπιστούν όλοι οτι θα προσφέρουν μια μικρή ανάσα σε επαγγελματίες και καταναλωτές.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι 14 Νοεμβρίου, πρόκειται για εναν θεσμό που παρότι δε βρίσκει σύμφωνους τους Εμπορικούς Συλλόγους που έχουν ζητήσει την κατάργηση του, αποτελούν στις πραγματικά δύσκολες μέρες που διανύουμε μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να ψωνίσουν χειμερινά είδη σε μειωμένες τιμές και για τους επαγγελματίες να αυξήσουν το τζίρο τους που όλους αυτούς τους μήνες του κορονοιού βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι εκπτώσεις ωστόσο την περίοδο αυτή δε ξεπερνούν το 50% καθώς πρόκειται για είδη της σεζόν που μόλις ξεκινά.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν την περίοδο των εκπτώσεων για τις αγορές τους με φυσική παρουσία στα καταστήματα, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ιδίως αναφορικά με τη χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων καθώς και την τήρηση του επιτρεπόμενου αριθμού παρόντων στο κατάστημα.

«Ελπίζουμε…»

Αν και δεν είναι σύμφωνοι με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ελπίζουν ότι στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, κάτι θα βοηθήσουν… «Ελπίδα πάντα υπάρχει και με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων παρόλο που σαν Εμπορικός Σύλλογος είμαστε αντίθετοι, περιμένουμε κάποια κίνηση. Μια επιπλέον κίνηση στην αγορά μιας και ξεκινά η νέα σεζόν του χειμώνα. Αυτό που ζητάμε από επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό είναι τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι «τρέχει» ακόμα και μέχρι το τέλος του χρόνου, ο διαγωνισμός για ένα αυτοκίνητο και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί λίστα και με νέα καταστήματα που συμμετέχουν.

«Ψώνια από τις τοπικές αγορές»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα μικρά τοπικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι πολυκαταστήματα άλλων πόλεων, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία και τους συμπολίτες τους εμπόρους ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες πραγματικά συνθήκες λόγω πανδημίας που βιώνουν. «Είμαστε κατά των ενδιάμεσων εκπτώσεων γιατί θεωρούμε ότι δεν προσφέρουν τίποτα στα καταστήματα. Από τη στιγμή όμως που ακόμα δεν έχουν καταργηθεί παρά τα αιτήματα των Εμπορικών Συλλόγων, οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας συμμετέχουν με μειωμένες τιμές σε νέα προϊόντα. Υπενθυμίζουμε την τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων απ’ όλους».

Χρήστος Πλευριάς, Author at ert.gr - Page 178 of 195

Black Friday στις 27 Νοεμβρίου

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος η Black Friday. Αρκετά καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη διαφημιστικές καμπάνιες και μπαίνουν σε κλίμα Black Friday, ενώ η μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων αφορά κατά βάση τις online παραγγελίες, καθώς την Black Friday, οι εκπτώσεις στο διαδίκτυο είναι αυτές που κερδίζουν τους καταναλωτές, μιας και μπορούν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό σε τιμές κάτω του κόστους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος