FOLLOW US: facebook twitter

«Μικρό καλάθι» για την ενίσχυση της Τροχαίας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:

Τι απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος στον Μιχ. Κατρίνη

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσπάθεια των αστυνομικών των τμημάτων Τροχαίας του Πύργου και της Αμαλιάδας, αλλά δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για σημαντική ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στην ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, «για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και των υφιστάμενων αυτής Υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων σε αυτές των Τ.Τ. Πύργου και Ήλιδας) αναφέρεται ότι, πέραν των πραγματοποιηθεισών, εντός του έτους 2021, λοιπών τοποθετήσεων – μετακινήσεων, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για την περαιτέρω ενίσχυσή τους κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους με προκήρυξη 7 θέσεων αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών».

Από το έγγραφο της απάντησης δεν προκύπτει με σαφήνεια αν οι επτά θέσεις αφορούν μόνο την Τροχαία ή όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, ωστόσο δεν μπορεί να κριθεί ικανοποιητικός αυτός ο αριθμός για τον νομό.

Παράλληλα, ο υπουργός υπενθυμίζει πως παρέχεται η δυνατότητα στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, καθώς και στον Διευθυντή της εν λόγω Διεύθυνσης, να αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι τον βαθμό του Αστυνόμου Α’, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες, όμως στην πράξη αυτό εφαρμόζεται σε περιορισμένη συχνότητα.

Σύμφωνα, πάντως με το έγγραφο του υπουργείου, τα τμήματα Τροχαίας Πύργου και Ήλιδας στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, με γνώμονα την πρόληψη και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, διενεργούν συστηματικά συντονισμένους ελέγχους.

Μέσα στο 2022 έχουν βεβαιωθεί από την Τροχαία Πύργου 1420 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (εκ των οποίων 39 για παραβίαση σηματοδοτών, 174 για υπερβολική ταχύτητα, 2- για επικίνδυνους ελιγμούς, 201 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας – προστατευτικού κράνους, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 18 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος κ.ά.) και από το Τ.Τ. Ήλιδας 890 όμοιες (εκ των οποίων 39 για παραβίαση σηματοδοτών, 293 για υπερβολική ταχύτητα, -0 για επικίνδυνους ελιγμούς, 56 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας – προστατευτικού κράνους, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 16 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος κ.ά.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος