FOLLOW US: facebook twitter

Δεν ξεπερνούν τους 400 την ημέρα – Μικρή αύξηση στους εμβολιασμούς στην Ηλεία

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
-Από τον Ιούλιο έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα Εμβολιαστικά Κέντρα τις Κυριακές λόγω μειωμένης προσέλευσης

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται η εμβολιαστική ροή στον πληθυσμό της Ηλείας έναντι του covid-19, παραμένει ωστόσο μικρός ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών ο οποίος δεν ξεπερνά τα 400 άτομα σε όλο το Νομό. Και μπορεί τους προηγούμενους- κυρίως πριν το καλοκαίρι- μήνες, οι εμβολιασμοί να είχαν αγγίξει τους 1000 ημερησίως, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός μειώθηκε δραματικά οπότε και το Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Πύργου διέκοψε τους εμβολιασμούς τις Κυριακές όπως συνέβη και στις υπόλοιπες δομές.

Μια μικρή άνοδος παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας Βάρδας και Ζαχάρως ενώ στο Κ.Υ. Πύργου δε ξεπερνά τους 40 με 60 την ημέρα όταν το Μάιο έφταναν σχεδόν τους 300.

Στην Ηλεία, μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 133.800 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 71.600 αφορούσαν τουλάχιστον την πρώτη δόση ενώ  66.810 ήταν οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Το σίγουρο είναι πω απαιτούνται περισσότεροι εμβολιασμοί και κυρίως στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65. Όσον αφορά τον εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 και εφήβων ο αριθμός στο Νομό παραμένει μικρός. Στο Κέντρο Υγείας Πύργου, λιγότερα από 5 παιδιά την ημέρα προσέρχονται για εμβολιασμό ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού.

Ο υπεύθυνος του Εμβολιαστικού Κέντρου του Κέντρου Υγείας Πύργου Χρήστος Μαργαρίτης, επισήμανε ότι έχουν μειωθεί πάρα πολύ οι εμβολιασμοί αν αναλογιστεί κανείς πως το Μάιο γίνονταν καθημερινά 280 και πλέον έχουν πέσει στους 40 έως 60 εμβολιασμούς ημερησίως. «Η γραμμή της Κυριακής έχει κλείσει από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, στις 4/7 οπότε, συνεχίζουμε από Δευτέρα έως και Σάββατο με τη ροή των εμβολιασμών καθημερινά να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Περίπου 40 με 60 άτομα την ημέρα ενώ και τα παιδιά άνω των 12 ετών που έρχονται είναι λίγα, περίπου 4 με 5 την ημέρα. Τα ραντεβού για εμβολιασμό έχουν γενικότερα μειωθεί, θεωρώ όμως πως θα πρέπει οι μεγάλες ηλικίες λόγω και των μεταλλάξεων να εμβολιαστούν καθώς αυτοί είναι που νοσούν κατά βάση σοβαρά…» κατέληξε.

Η κάμψη στους εμβολιασμούς όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε όλη τη χώρα, δεν βοηθά στην επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας ενόψει του χειμώνα και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι ήδη «εδώ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος